DVADESET I DVIJE PLODONOSNE GODINE

FOTO Skupština KLA Prelog: Sumirali lanjski rad te odali poštovanje novom stilu i načinu života

Gaje obiteljsku apstinencijsku terapiju pod stručnim vodstvom Diane Uvodić-Đurić, dr. med. Na čelu KLA i dalje Slavko Slaviček.

Slijedom tradicije, u ovo predblagdansko vrijeme, članovi Kluba liječenih alkoholičara Preloga podvlače crtu ispod svog godišnjeg minulog rada. Ovoga puta su to učinili posljednjeg dana u studenom uz nazočnost gostiju iz deset KLA Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije, a do njih su ‘potegnuli’ i kolege iz Ljubljane.

U ime Grada domaćina tu je bio Zdravko Kvakan, dogradonačelnik, Josip Gradečak, predsjednik TZ Grada i župni vikar vlč. dr. Hrvoje Damiš. U ime SKLAMŽ tu je bio Mladen Odić, dr.med. Svi su oni odali poštovanje članstvu za apstinenciju i obećali im podršku na toj zahtjevnoj odluci apstinencije. Josip Gradečak im je obećao kako će im TZ Grada omogućiti jedan jednodnevni izlet po njihovom odabiru u šali dodajući da samo to ne bude na Maltu.

Govoreći o minulom radu u 2019. godini, predsjednik KLA Prelog Slavko Slaviček je istaknuo kao su sve zacrtano na lanjskoj godišnjoj skupštini proveli u zbilju čemu je prethodilo i dvadesetak strateških sastanaka kluba. Bili su uključeni u sve aktivnosti koje se provode na razni klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, a posebno se  ponose domaćinstvom 35. Sportskih susreta klubova liječenih alkoholičara spomenutog dijela Hrvatske.

Isto tako se ponose što se uključuju u akcije Grada, što su u toj sredini prepoznati i cijenjeni. Slaviček je posebno istaknuo njihovu stalnu spremnost pružanja ruke posrnulima koji su odlučili alkoholnom poruku okrenuti leđa. To stručno i sa zadovoljstvom preko obiteljske terapije čini Diana Uvodić-Đurić, dr.med. kao i uvijek do sada, ona je taj skup iskoristila za edukativne minute pripremivši predavanje na temu Usamljenost-tihi ubojica modernoga vremena.

Bilo je to predavanje kojim je ukazano kako usamljenost čovjeka stvara podlogu za mnoge bolesti koje se iz toga generiraju. Usmjerila je okupljene kako se iz usamljenosti otrgnuti, a čarobni postupci kod toga su topli pogled, dodir i osmijeh.

Najsvečaniji i najemotivniji trenutak skupštine je uvijek trenutak kada se dijele priznanja za godine provedene u apstinenciji.

Ovoga puta je za jednogodišnju alkoholnu apstinenciju primila obitelj Ivana Kraljića, za dvije ne pijenja alkohola priznanjem je nagrađen Ivan Sabol (stariji), dva apstinenta su za 3 i 4  godine apstinencije odlučila priznanja primiti u krugu kluba, a želeći ostati anonimni. Davorka Žvorc je nagrađena priznanjem za 4-godišnju apstinenciju, a posebno je bio ponosan Antun Kemec kojem je to priznaje uručeno jer je već 15 godina vjeran svojoj odluci. Priznanja i cvijet lončanice su primili iz ruku terapeutkinje i predsjednika kluba.

Na kraju skupštine je predsjednik Slaviček kazao kako je istekao 4-godišnji mandat dosadašnjem klupskom čelništvu, a članstvo je odlučilo da ono ostane i dalje na čelu KLA. Tako će Slavko Slaviček biti predsjednik, a uz njega u najužem vodstvu su: Ivan Sabol, ml. Antun Kemec i Vladimir Maltarić. Obol skupštini su svojim glazbenim nastupom dali tamburaši sastava Miris čempresa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije