ZA SABORSKOM GOVORNICOM

EMOTIVAN GOVOR Mladen Ignac o iskustvima u udomiteljskoj obitelji: ‘Dobio sam pravo na život!’

Nedavna svečana sjednica Hrvatskog sabora bila je posvećena tridesetoj godišnjici Konvencije o pravima djeteta. Na njoj je govorio i Mladen Ignac (18) iz Murskog Središća

O njegovom nastupu za saborskom govornicom već smo pisali. Ovoga puta donosimo tekst njegovog izlaganja, i pitanje koje je postavio za govornicom.

– Poštovane dame i gospodo, hvala vam na ovako velikoj časti da u samom Hrvatskom saboru smijem podijeliti svoju priču! Moje ime je Mladen Ignac, a udomljen sam od 28. kolovoza 2013. godine. S obzirom da nisam znao što me čeka i za što sam tog jutra morao napustiti svoju biološku obitelj, bio sam jako uznemiren, jadan i uplašen. No, sad vidim da je upravo tog dana počeo moj novi život kakav nikad nisam imao niti sam ga mogao zamisliti.

U svojoj sam udomiteljskoj obitelji po prvi put dobio ljubav, pažnju, red, podršku, nadu, topli dom i redovne tople obroke. S vremenom sam otkrio svoj talent za trčanje što je mom odrastanju dalo novi poticaj i vrijednost. Posebno mi je drago da sam u svojoj udomiteljskoj obitelji imao prilike upoznati i Boga u kog se mogu nastaviti pouzdati cijeli svoj život.

Volio bih kad bi svako dijete koje nema odgovarajuću roditeljsku skrb ili živi u domu za nezbrinutu djecu imalo priliku dobiti obitelj kakvu sam ja dobio. Ovo tim više jer će oni zauvijek ostati moja obitelj, dok će neki moji vršnjaci kad navrše 18 godina možda biti prepušteni sami sebi.

U nadi da moje iskustvo pomogne da bude više kvalitetnih udomitelja pa da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne ostane nezbrinuto, još jednom vam se najljepše zahvaljujem i molim vas da upotrijebite sav svoj ugled i moć  za razvoj udomiteljstva i osamostaljivanje mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi – Mladenove su riječi.

Njegovi skrbnici su, široj javnosti poznati, Marina i Vladimir Hoblaj iz Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije