U ZAGREBU

POKLON PREDSJEDNICI Aleksandar Kovačić iz Mačkovca darovao Kolindi njezinu sliku

O malenom talentu iz Mačkovca pisali smo više puta, a Alex nas svaki put iznova pozitivno iznenađuje. Jučer je ovog talentiranog dječaka zagrlila i predsjednica Republike Hrvatske

Alex, kako ga od milja zovu, živi u mladoj peteročlanoj obitelji romske nacionalnosti, a već u vrtićkoj dobi pokazao je ogromnu želju, volju i ljubav za crtanjem i svakim danom izrasta u sve većeg umjetnika…

O njegovim uspjesima pisali smo više puta, a jučer nam se javio njegov otac Dubravko s novostima iz Zagreba. 

Naime, povodom otvaranja Adventa u Zagrebu, Alexandar i njegova obitelj bili su pozvani u Vilu Prekrižje. Tamo je maleni Alex ponio i sliku koju je nacrtao za predsjednicu. Koristio je tehniku suhi pastel u olovci, a za sliku mu je trebalo oko 4 sata. 

– Predsjednica je bila jako iznenađena kada joj je naš Alex poklonio sliku, zahvalila mu je na poklonu, a naš sin je bio presretan i u isto vrijeme ponosan, rekao nam je Dubravko. 

Prije 6 godina otkriven je umjetnički potencijal, desetogodišnjeg Aleksandra Kovačića iz Mačkovca. Do sada je ostvario odlične rezultate na nekoliko natjecanja, a najčešći motivi za crtanje su mu životinje, likovi iz crtića, automobili te portreti.

Uočavanjem potencijala, roditelji su Alexa odlučili upisati u Školu animiranog filma Čakovec, nakon čega je nastavio školovanje u školi crtanja (Paleta) Didasko Čakovec kako bi ‘isklesao’ svoj potencijal na višu razinu u čemu mu polazi za rukom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije