POSTANITE DIO ADVENTSKE BAJKE

PREDSTAVLJEN PROGRAM Advent u Čakovcu: Ne propustite novogodišnji koncert grupe Vigor!

Ovogodišnja manifestacija Advent u gradu Zrinskih već po tradiciji nudi zabavu i uživanje za svačiji ukus i sve dobne skupine! Počinje u četvrtak, 28. studenog 17. Međimurskih festivalom ‘Ljubo Kuntarić’, a traje sve do 26. prosinca

U utorak, 26. studenog program su u Gradskoj vijećnici Čakovec predstavili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek te župnici čakovečkih župa Svetog Nikole biskupa fra Željko Železnjak i Svetog Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček.

Advent u gradu Zrinskih donosi tjedne ispunjene glazbom, predstavama, humanitarnim akcijama, koncertima te raznim novitetima. Obilježit će ga mirisi blagdanskih slastica, ugodne gužve u gradu i bajkovite rasvjete čije paljenje možete doživjeti u subotu, 30. studenog.

U subotu vas očekuje i tradicionalan mimohod gradskog Puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja te paljenje prve adventske svijeće na Franjevačkom Trgu i Trgu svetog Antuna Padovanskog, dok će se u Centru za kulturu upriličiti tradicionalna scenska izvedba polaznika čakovečkih dječjih vrtića ‘Bijela Čarolija’.

Posebnom ugođaju doprinos će dati nezaobilazan Božićni turistički vlakić koji će tijekom četiri vikenda čakovečkim ulicama prevoziti posjetitelje, a najmlađe će ponovno zabavljati Djed Božićnjak. Također, i ove godine će na Franjevačkom Trgu biti uređeno dvorište sa sadržajem za djecu i najmlađe, a organizatori najavljuju i čokoladnu kućicu, kućicu Djeda Božićnjaka i brojna druga iznenađenja koja još ne žele otkriti!

Adventski sajam će se ove godine odvijati vikendom, a već sada se prijavilo preko 50 izlagača, kako lokalnih, tako i iz ostalih krajeva Hrvatske pa ćete imati priliku upoznati i kulture Adventa drugih mjesta.

Svakog vikenda moći ćete uživati u melodijama nastupa ‘Glazbeno svjetlo Adventa’ pijanista Nikole Grabara i vokala Gabriele Hrženjak, dok će nedjeljama glazbeni program upotpuniti i Matej Magdić, umjetničkog imena Matt Shaft s nastupom Budi radostan’.

Vjerski dio programa predstavio je fra Željko Železnjak, koji je najavio paljenje adventskih svijeća svake subote u 18:15 sati ispred crkve Svetog Nikole biskupa. Mise zornice bit će održane svakog dana osim nedjelje u 6 sati, a organizirani su i književni susreti te koncerti.

Na čakovečkom jugu, predstavio je fra Tomislav Božiček, bit će organizirani vjerski, ali i brojni društveni događaji. Subotama je pripremljeno paljenje adventske svijeće u 18 sati, dok je fra istaknuo druženje osoba rođenih 1939. godine uz humanitarnu notu za Caritas u nedjelju, 15. prosinca. Kroz vrijeme došašća mise zornice u crkvi sv. Antuna Padovanskog su u 6 sati, svakim danom osim nedjelje.

Subota 21. prosinca rezervirana je za blagdansko druženje organizatora s građanima i posjetiteljima Adventa uz podjelu hot-dogova, a kao velika završnica kalendarske godine, tradicionalno mjesto ispraćaja stare i dočeka nove godine bit će u centru Čakovca, gdje će koncert na otvorenom održati grupa Vigor!

Svi programi u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca su besplatni, a detaljan program uskoro pronađite na stranicama Turističke zajednice grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije