'HRVATSKA MORA BOLJE'

VIDEO I FOTO Brojni učitelji iz Međimurja krenuli na veliki prosvjed u Zagreb!

Najavljen je dolazak 150 autobusa iz cijele Hrvatske, a iz Međimurja je upravo krenulo njih 12

Okupljanje prosvjednika je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, a sat kasnije kolona kreće rutom Masarykova – Gundulićeva – Ilica do Trga.

Hrvatska mora bolje, moto je pod kojim će se danas u 12 sati i pet minuta održati veliki prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Organizirali su ga Sindikata učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama na 31. dan štrajka u školama.

Prosvjetari iz Međimurja danas ujutro oko 8 sati krenuli su za Zagreb s ukupno 12 autobusa. I naši učitelji i profesori nose transparente i poruke za Vladu.

Najavljen je dolazak 150 autobusa iz cijele Hrvatske. Okupljanje prosvjednika je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, a sat kasnije kolona kreće rutom Masarykova – Gundulićeva – Ilica do Trga. O broju ljudi na prosvjedu sindikalisti nisu željeli licitirati. Nadaju se da će Trg biti dovoljno velik, a na njemu su sinoć montirali i veliku pozornicu.  

Štrajk se nastavlja, a tijekom vikenda bilo je telefonskih konzultacija sindikata i Vlade. Dođe li do dogovora o prekidu štrajka to referendumom trebaju potvrditi zaposleni. Prošlog petka u Banskim dvorima hitno su se sastali predstavnici sindikata i Vlade, a više informacija od toga da su se suprotstavljene strane približile rješenju i da bi ga mogli imati idućih dana, još nema. Sindikati i Vlada šute o novoj ponudi, koja je na stolu. Iako se u javnosti nagađa da Vlada od Nove godine ponudila dodatak na plaće od 2,5 posto samo za prosvjetare, iz Banskih dvora to demantiraju, pišu 24sata.

Štrajk se nastavlja, a tijekom vikenda bilo je telefonskih konzultacija sindikata i Vlade. Dođe li do dogovora o prekidu štrajka to referendumom trebaju potvrditi zaposleni. Prošlog petka u Banskim dvorima hitno su se sastali predstavnici sindikata i Vlade, a više informacija od toga da su se suprotstavljene strane približile rješenju i da bi ga mogli imati idućih dana, još nema.

Sindikati i Vlada šute o novoj ponudi, koja je na stolu. Iako se u javnosti nagađa da Vlada od Nove godine ponudila dodatak na plaće od 2,5 posto samo za prosvjetare, iz Banskih dvora to demantiraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije