ONI ŽIVE GLAZBU

VIDEO I FOTO Održana promocija monografije ‘20 godina zbora Josip Vrhovski Nedelišće’

Dva desetljeća unazad, 1998. godine na inicijativu Franje Varge iz Nedelišća osnovan je zbor ‘Josip Vrhovski’ koji do današnjeg dana nosi naziv u čast glazbenom pedagogu i skladatelju iz Črečana

Zbor je u travnju 2018. godine proslavio uspješnih 20 godina neprekidnog rada, a tom je prigodom objavljena i monografija ‘20 godina Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće’, zajedničko djelo autora Franje Preložnjaka i Aleksandre Ličanin.

Svečana promocija monografije održana je u Slakovcu, u četvrtak, 21. studenog ove godine, a predstavili su je sama autorica, zatim dugogodišnji voditelj i dirigent zbora profesor Branimir Magdalenić te predsjednica zbora Ivanka Novak.

>> VIDEO I FOTO Održana promocija monografije ‘20 godina zbora Josip Vrhovski Nedelišće’

Malo je reći da se u ova dva desetljeća sabralo sjećanja i postignuća za jedno opširno štivo, no marljiv rad autora rezultirao je autentičnom i osebujnom zbirkom koja obuhvaća djelovanje zbora od samih početaka pa sve do uspjeha i prepoznatljivosti koje su tijekom godina rada ostvarili.

Veliku podršku u nastajanju monografije pružila im je Međimurska županija te Općina Nedelišće, čiji su predstavnici, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak te općinski načelnik Darko Dania nazočili promociji same monografije. Prisustvovali su i podupiratelji zbora, bivši i sadašnji članovi te brojni uvaženi gosti, predsjednik Zajednice kudova Međimurske županije Dejan Buvač, emeritus Stjepan Hranjec te skladatelj, dirigent, vokolog i fonopedagog Branko Starc.

U sklopu programa, monografije su uručene prvim članovima zbora Stanislavu i Nadici Kirić, Mariji Posavec, Katarini Posavec, Mirjani Marčec, Mariji Vizinger, Katarini Celinger, Antunu Posavcu, Marjanu Novaku i Snježani Zorković, a zatim je uslijedio nastup zbora s pjesmama ‘Vuprem oči’ i ‘Zagorska pesma’ te druženje uzvanika uz domjenak.

Također, ovo je bila izvrsna prilika da organizatori pozovu sve posjetitelje na tradicionalan Božićni koncert koji će se održati 15. prosinca u NGC Aton Nedelišće, gdje im se ove godine pridružuju tri dive – Evelin Novak, Renata Sabljak i Katarina Toplek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije