hvalevrijedna akcija

#SRCEUMJESTOLAMPAŠA ZA VUKOVAR Umjesto plastičnih, za Grad Heroj izradili su staklene lampaše!

Lampaši su nastali u sklopu inicijative #srceumjestolampaša kojoj je cilj smanjiti količinu jednokratnih plastičnih lampiona i ostale jednokratne štetne plastike

U svrhu odavanja počasti žrtvi Vukovara i drugih mjesta heroja Domovinskog rata, članovi grupe izrađuju svoje lampaše. Lampaši nisu na prodaju, palit će se na ulicama gdje inače ljudi pale lampaše za Vukovar, a mnogi će ih upaliti i doma.

U izradi se koristi obična staklenka, puni se prirodnim materijalima, ukrašava po vlastitim željama, a unutra se stavlja uglavnom lučica. Uključile su se različite osnovne škole – Vukovina, Komin, Cres, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

– Podržavaju nas brojne neprofitne organizacije poput Zero Waste Croatia, Za Zlarin bez plastike, Mreža zelenih telefona Hrvatske, Međimurska županija, razne javne ličnosti (Ivana Kindl, Stanka Gjurić, Daniella Kordić, Matija Posavec..), razne općine, portali (Agroklub, Danica…), a nedavno smo dobili i pismo podrške Ureda predsjednice RH. Sve radimo na volonterskoj osnovi i punoga srca, kaže nam inicijatorica ove akcije, Marija Maček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije