JESEN U MIHOVLJANU

VEČER FOLKLORA I TAMBURAŠA KUD Mihovljan proslavio 20 godina neprekidnog i uspješnog postojanja

Uz nezaobilaznu pjesmu, folklor i tamburaše, dobro raspoloženim članovima KUD-a u obilježavanju se pridružio velik broj mještana Mihovljana, bivših članova te gostiju iz susjednih naselja i KUD-ova

U prepunoj dvorani Društvenog doma, u subotu, 16. studenoga članovi KUD-a ‘Mihovljan’ upriličili su tradicionalnu priredbu ‘Jesen u Mihovljanu’, koja je ove godine od zaista posebnog značaja. Proslavili su jubilarnih 20 godina neprekidnog postojanja, uspješnog djelovanja te širenja kulture i tradicije!

Iza njih je bezbroj nastupa na smotrama izvornog i koreografiranog folklora i popevkama u Međimurju, ali i šire, manifestacijama poput Porcijunkulova, priredbama kojih su sami domaćini, a ovom su se prilikom prisjetili i odličnih suradnji s drugim društvima na području Međimurja, te dvostrukog gostovanja i predstavljanja u emisiji Lijepom našom i Dobro jutro Hrvatska.

>> VEČER FOLKLORA I TAMBURAŠA KUD Mihovljan proslavio 20 godina neprekidnog i uspješnog postojanja



Međimurskom kulturom i baštinom dičili su se i van granica Hrvatske. Ponosno su je promicali u Pečuhu, Veneciji, Pragu, Budimpešti, Barceloni, gradovima Italije i Slovenije te brojnim drugim mjestima. Večeras su se predstavili sa spletom ‘Vu toj turskoj zemlji’ s kojim su prošle godine osvojili peto mjesto u kategoriji izvornog folklora na smotri u Donjoj Dubravi, spletom ‘Nigder lepše kak je vu Međimurju’ te ‘Premurje’, a vjerno su ih slijedili tamburaši KUD-a Mihovljan. Koreografkinja spletova je Sanja Bacinger, a da ih savršeno izvedu potrudili su se i s članovima uvježbavali Hrvoje Horvat i Natalija Varga.

Vrijedan dugogodišnji rad i trud članova KUD-a Mihovljan u govoru je istaknuo predsjednik KUD-a Mihovljan Predrag Kočila, koji je ispričao kako se svakog utorka u društvenom domu susreće 30-ak aktivnih i neumornih članova KUD-a kako bi marljivo vježbali koreografije. No, osim pohvala upućenih članovima, zahvalio je i svim posjetiteljima uz riječi: Okupljajući se u ovako velikom broju, dajete nam snagu i volju za dalje!

Nakon završene priredbe započelo je druženje gostiju i domaćina s mještanima Mihovljana uz bograč i svirku koje će se nastaviti dugo u noć. Djelić atmosfere s priredbe ‘Jesen u Mihovljanu’ možete pogledati u našoj fotogaleriji!
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije