PROSLAVI JE PRETHODILA PRIPRAVA

CRKVA SV. MARTINA BISKUPA Proslavila blagdan zaštitinika svoje župe

U ponedjeljak 11. studenog Crkva Sv. Martina Biskupa koncelebriranom svetom misom svečano je proslavila blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika župe

Misno slavlje je predslavio vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Među brojnim vjernicima bili su prisutni i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec sa svojim zamjenikom Martinom Srša, ravnateljica Osnovne škole Sveti Martin na Muri Petra Novinšćak, i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Vlč. Odilon govoreći o važnosti blagdana sv. Martina biskupa u propovijedi je spomenuo jednu crticu koja se nalazi između godine rođenja i godine smrti svakog čovjeka.

– Pitanje je kako iskoristiti to vrijeme, ili crticu našeg života. Sveti Martin je to iskoristio u djelima milosrđa i ljubavi. Ponekad postoji strah u našem životu od nečega što se može dogoditi, a i ne mora se dogoditi, a strah postoji kada slabi vjera, odnosno pouzdanje u Božju prisutnost, zaključio je vlč. Odilon.

Na kraju mise župnik je svima zahvalio, a vlč. Odilon je još malo progovorio o vjerskom životu u njegovoj rodnoj Africi. Nakon završnog blagoslova vjernici su išli u procesiji oko glavnog oltara sv. Martina biskupa. Proslavi blagdana sv. Martina biskupa prethodila je priprava u nekoliko dana: klanjanje, martinska procesija i prikazivanje filma o župi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije