Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Martinska procesija u Svetom Martinu na Muri
Župa Sveti Martin na Muri

Okupilo se više stotina vjernika

FOTO Martinska procesija u Svetom Martinu na Muri

Upriličena je i scena rezanja plašta kojeg sveti Martin daje siromahu

Drugi dan duhovne priprave za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika Župe sv. Martin na Muri, započeo je misnim slavljem koje je predvodio župnik Ivan Herceg. Na misi su sviranjem i pjevanjem bila posebno aktivna djeca iz Osnovne škole, a sve to uz čitanja i molitvu vjernika animirale su vjeroučiteljica Ljiljana i učiteljica Valentina. Misno slavlje i Martinska procesija organizirane su u suradnji sa dječjim vrtićima Smješko i Ribica te OŠ Sveti Martin na Muri.

Martinska procesija u Svetom Martinu na Muri Fotogalerija

Župnik je u propovijedi naglasio kako ne smijemo jedni druge zaobilaziti, nikada, a posebno kada je netko u potrebi ili nevolji. Sveti Martin nam je u tome dobar primjer, zaključio je župnik. Nakon misnog slavlja, molitvom i pjesmom krenuli su vjernici Martinskoj procesiji. Na početku procesije išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina.

Pri završetku procesije pročitan je kratki životopis sv. Martina te je upriličena scena rezanja plašta kojeg sveti Martin daje siromahu. Sveti Martin nas potiče da ono što imamo dijelimo s drugima. Tako su djeca dijelila kolače koje su donijeli sa ostalima. Okupilo se više stotina vjernika.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!