POHVALE SA SVIH STRANA

FOTO Vatrogasni veterani Međimurja s 269 članova spadaju u red vodećih u Hrvatskoj

- Vi ste stvarali temelje prepoznatljivog vatrogastva Hrvatske, vi ste stupovi matičnih društava - poručio im je Mario Medved, čelni čovjek međimurskih vatrogasaca. Divljenje njihovom radu izrazio je i župan Matija Posavec

DVD Strahoninec je danas rano popodne bio uzoran domaćin 32. godišnje skupštine Kluba vatrogasnih veterana VZMŽ. U njihovo ime im je riječi dobrodošlice uputio predsjednik Vanja Tomašić, a u ime Općine pozdravne riječi i čestitke za postojanje uputili su im Josip Šipek, zamjenik općinskog načelnika, i Vladimir Lepen, predsjednik OV-a Strahoninec.

Tu je bio i mjesni župnik Branko Sanjković. U Strahoninec su došli međimurski župan Matija Posavec, Mario Medved, izaslanik HVZ i predsjednik VZMŽ, njegov zamjenik Aleksandar Karlovčec, tajnik VZMŽ Nikola Besedić, počasni vatrogasni zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić te predstavnici veteranskih klubova iz slovenskog Pomurja i vatrogasnih veterana Varaždina.

>> Vatrogasni veterani Međimurja s 269 članova spadaju u red vodećih u Hrvatskoj

Skupštinu, koja je imala izvještajni karakter je vodio Dragutin Trupković, a izvješće o minulom jednogodišnjem radu 154 prisutnih veterana podnio je klupski tajnik Vladimir Jambor čemu je prethodio pozdravni govor Ivana Novaka, predsjednika Kluba. Vatrogasno izaslanstvo je sa skupštine pred spomenik sv. Florijana na groblje u Nedelišću za sve preminule vatrogasce odnijelo buket cvijeća i svijeću.

Govoreći o ulozi vatrogasnih veterana u stvaranju današnjih modernih DVD-a, Jambor je rekao kako je pohvalno što velik broj članova Kluba uključuje u rad svojih vatrogasnih društava. Od realizacije većih zadaća istaknuta je realizacija i ažuriranje popisa članstva. Klupski veterani vode redovitu skrb o posjeti bolesnim i nemoćnim članovima, a istaknuto je sve popularnije natjecanje s ručnim vatrogasnim špricama, a međimurski su veterani bili na takvom natjecanju u Svetoj Mariji i Republici Sloveniji. Ponosni su na dobro organizirane vatrogasne igre koje su u kolovozu održane u Maloj Subotici.

– Kada pogledamo cjelogodišnji rad Kluba možemo konstatirati da je bio plodonosan i koristan za sve članove u čemu nam je pomogla VZ MŽ. Vjerujem da je Klub veterana, kao oblik rada, potreban i koristan i da ga treba i dalje njegovati i unapređivati – istaknuo je Jambor. Javno se zahvalio na moralnoj i financijskoj potpori VZ MŽ, pogotovo njenom tajniku Nikoli Besediću.

Financijsko izvješće podnio je blagajnik Gabrijel Friščić, a Dragutin Trupković je izvješće podnio u ime Nadzornog odbora. Plan rada za naredno razdoblje prezentirao je predsjednik Kluba. Istaknuo je kontinuitet ali i potrebu za što većim brojem rekreativnih okupljanja i druženja. Dodao je kako se moraju unaprijediti ona sa susjedima iz Slovenije, Mađarske i Varaždinske županije.

U svečarskom djelu su medalje za 10 godina vjernosti članstvu u Klubu primili Stjepan Šarić, Franjo Dolar, Franjo Kralj, Antun Varga, Stjepan Mesarek, Matija učić, Andrija Šantek, Antun Žerjav, Mijo i Ivan Novak, Stanislav Švenda, Stjepan Živčec, Josip Nađ i Ivan Lukačić. Medalje za 20-godišnju vjernost Klubu su primili Pavo Ružić, Ivan Habuš, Branko Mađarić, Antun Farkaš, Juraj Hamer i Ivan Makovec.

Bujan Vladimir, Stjepan Čeh, Mirko Šoltić, Ivan Novak i Josip Novak nagrađeni su medaljama za 30-godišnju vjernost Klubu. Medalje su jubilarcima uručili Ivan Novak i Nikola Besedić. Pročitan je popis 13 novih članova Kluba, a to su: Marija Horvat, Ivan Kraljić, Stjepan Pavleković,Slavko Loparić, Zlatko Škvorc, Dragutin Molnar, Vladimir Baranašić, Đuro Čavlek, Dragutin Taradi, Slavko Pergar, Miroslav Lovrenčić, Franjo Patarčec i Zdravko Klinec.

S govornice su upućene poruke divljenja onima koji su stvarali međimursko vatrogastvo koje danas prednjači u Hrvatskoj, a što je posebno apostrofirao njihov prvi čovjek. Matija Posavec je rekao kako je MŽ-a uvijek uz njih i da se divi onima koji imaju duži staž u Klubu nego je stara naša država.

– Želim vam da što dulje budete u Klubu da svojim savjetima i životnim iskustvom, primjerom osvjetljavate put onima koji vas vjerno slijede – poručio je župan Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije