DIJELJENJE ISKUSTVA, PRAKSE I IZAZOVA

FOTO U Čakovcu otvoren prvi MURID-ov kongres, sudjeluje stotinjak stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije i BiH

Prvi kongres Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu ovog vikenda na istom mjestu okuplja stotinjak stručnjaka i inicijatora projekata i usluga srodnih onima koje provodi i pruža sam MURID

Sudionici su stigli iz različitih krajeva Hrvatske, a domaćini su ugostili i posjetitelje iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Sam kongres službeno je otvorila predstavnica u Srednjoj školi Čakovec Ministarstva zdravstva Andreja Bičanić koja je u svom govoru naglasila važnost održavanja ovakvih hvalevrijednih skupova, a između ostalog je i čestitala svim MURID-ovcima na uspješnoj inicijativi. Događaju je nazočila i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici međimurskih općina te ostali uvaženi gosti. Kako objašnjava defektologinja i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko, organizaciju eventa ovakvog karaktera potaknuli su česti studijski posjeti, upiti stručnjaka iz regije i šire zajednice koja je pokazala interes za način rada udruge

>> FOTO U Čakovcu otvoren prvi MURID-ov kongres, sudjeluje stotinjak stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije i BiH

 

– Kad se govori o inicijativama određenih pojedinaca, moglo bi se reći kako MURID djeluje već 20 godina, no službeno postoji od 2011. godine. U tom vremenskom razdoblju uspjeli smo stvoriti jedinstven model u Hrvatskoj, sustav rane intervencije koji obuhvaća cijelu lepezu usluga koje ćemo predstaviti u ova dva dana, sve od dijagnostike do samog tretmana, naglasila je Pucko.

Prvi kongres tako je okupio zdravstvene djelatnike, pedagoge, odgojitelje, rehabilitatore, socijalne radnike, psihologe, logopede, studente, roditelje i skrbnike djece s teškoćama u razvoju. Organiziran je niz edukativnih predavanja uz popratne aktivnosti dvodnevnog programa koji će obuhvatiti prikaz rada organizacije i rada u programima rane intervencije, razmjenu iskustva inicijatora sličnih aktivnosti, dijeljenja prakse i izazova, umrežavanje djelatnika srodnih zanimanja i edukaciju o S.M.A.R.T. pristupu u ranoj intervenciji.

Također, najavljeno je kako će po završetku programa prvog dana kongresa MURID službeno objaviti vlastiti forum na kojem će odgovarati na brojne upite, a njihove povratne informacije tako će biti dostupne svima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije