EMOTIVAN OPROŠTAJ

TUŽAN KRAJ TVRTKE MEISO GORIČAN Radnica Verica: ‘Umrla’ je naša majčica hraniteljica…

Prema dostupnim informacijama, gotovo 240 radnika biše goričanske tvornice Meiso, od njih blizu tristo, od jučer je nastavilo raditi u Haixu Mala Subotica

Ta tvrtka je zbog njih otvorila novi proizvodni pogon u Prelogu. Verica Dominić, jedna od najstarijih djelatnica iz Preloga, nije se mogla oteti dojmu pa se posljednjeg dana rada u Goričanu preko svog Facebook profila obratila bivšim zaposlenicima. Bilo je to 18. listopada. Danas, druga slika…

‘Danas je tužan dan. Umrla nam je naša majčica hraniteljica, uništeno nam je gnijezdo koje smo mi sagradili, a mi izbačeni iz njega kao ranjene ptice. Nema više Meisa. Tu smo bili zajedno preko 40 godina, borili se, veselili, tugovati. Sada smo morali otići. Hvala svima za sve provedene dane za svaku suzu, ali i za radost. Ali, pojavila se nova dušica koja nas je primila u svoje gnijezdo u svoj novi dom – Haix. Tu ćemo većina nas i završiti svoj radni vijek i naći svoj mir. Svim svojim suradnicima, koji nastavljaju zajedno sa mnom svoj rad u Haixu, želim mnogo sreće i uspješnu radnu atmosferu, a ostalima sretan put kojim god da krenuli. I ne zaboravite nikad Meiso i svoje radne prijatelje’.

Riječi su to koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnima.

Danas smo kontaktirali autoricu emotivnih redaka.

– Prije sam radila za Haix i poslodavci su veoma dragi ljudi i cijene radnika. U Meisu sam bila 40 godina i prošla svašta. Jučer su nas dočekali prekrasnom dobrodošlicom, s krafnama kavom jabukama – rekla je oduševljena i s radošću dodala – Dobili smo majice, škare, a ovih dana će biti toga i više kada se uhoda proizvodnja. Meni će biti 15. studenog biti 40 godina staža i dobiti ću jubilarnu nagradu upravo od njih.

Ja sam presretna što su baš oni došli i što se rodio novi život u mojem Vučonovcu (op. a. kvart Preloga) gdje sam rođena, gdje su nekada bile trate i ogromne grabe. Tu je nastalo novo naselje, ali i objekt Betexa koji je nažalost godinama zjapio prazan. Sada je tu novi život s radnicama propalog Meisa. Želja mi je da se to proširi i da tu rade unuci tek sada rođenih. Želja mi je da to doživim i vjerujem da hoću. Jer stanujem par stotina metara dalje, par kuća dalje od hotela Panorama – rekla je.

Pokazala nam je fotografije s jučerašnjeg dočeka u novom pogonu. – Na fotografiji sa mnom je Markus Lins (moj dragi Markica ) glavni prokurist. Predivna osoba – kaže za kraj ne zaboravivši istaknuti – Hvala vašem mediju što nas prati i ovime ste nam dali vjetar u leđa. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije