SVEČANOST

KUU ZASADBREG Promocija monografije povodom 20 godina djelovanja

Kulturno - umjetnička udruga Zasadbreg proslavila je jesen svečano obilježavajući 20 godina uspješnog rada i promociju monografije.

Na početku predsjednica udruge Mirjana Korunić osvrnula se na rad udruge u protekih 20 godina. Naglasila je da je udruga imala 532 nastupa od toga 103 u svom mjestu i 429 izvan Zasadbrega u drugim krajevima Hrvatske i van granica Lijepe Naše. Uz nastupe bilo je tu i puno izleta, druženja i sudjelovanja na sportskim igrama. Sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti da nije bilo pomoći od  Općine Sveti Juraj na Bregu , Mjesnog Odbora Zasadbreg, sponzora i donatora.

Zahvalila je roditeljima koji svoju djecu usmjeravaju pravim životnim vrijednostima, očuvanju naše kulturne baštine. Najveće hvala bilo je upućeno članovima i članicama velikim i malim, jer upravo oni stup su udruge i njezino najvrednije blago. Nakon toga predstavila se folklorna sekcija  koju je za nastup pripremio Hrvoje Horvat, a premijerno su izveli splet zagorskih plesova, dok su se kasnije predstavili sa spletom međimurskih plesova.
Prof. Josip Bajuk govorio je o monografiji udruge. Nakon predstavljanja monografije publici su se predstavili i najmlađi folkloraši za nastup su ih pripremile Lucija Šajnović i Paula Hoblaj.
Predsjednik skupštine  ZKUU Međimurske Županije Miljenko Zelenbaba u ime Hrvatskog sabora Kulture podijelio je zaslužnim članovima brončane diplome za 10 godina i srebrne diplome za 20 godina.  KUU Zasadbreg u ime ZKUU dodijeljena je  brončana plaketa, a u ime udruge primila ju je predsjednica Mirjana Korunić.
KUU Zasadbreg dodijelila je  zahvalnice članovima koji su proveli 15 godina u udruzi te zahvalnice udrugama i pojedincima  za uspješnu suradnju i potporu. Nakon podjele zahvalnica publici se predstavila dječja tamburaška sekcija koju vodi Danijel Korunić, izveli su pjesmu Klinček stoji pod oblokom.
Nakon njih na red je došla tamburaška sekcija koju je za nastup pripremio prof. Miroslav Novak. Na samom kraju programa predstavila se i vokalna skupina koju vodi Ivana Tkalec i koja će ove godine u studenom predstavljati Međimursku županiju na državnoj smotri u Sisku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije