UGOVOR 'TEŽAK' MILIJUN KUNA

LD ZEC M. SREDIŠĆE Potpisan ugovor: Zasadit će se gotovo 28.000 tisuća sadnica hrasta lužnjaka i voćarica

Započinje konverzacija tla te zasađivanje čak 25.015 sadnica hrasta lužnjaka i 2.780 stabljika voćarica, a ukupna vrijednost investicije procijenjena je na milijun kuna

Vrlo je prometno i živo posljednjih tjedana i dana u Lovačkom društvu Zec Mursko Središće. I nakon što su u subotu blagoslovljeni radovi na postavljanju novog krovišta na Lovačkom domu, a blagoslov je obavio župnik u Vratišincu, velečasni Pavao Mesarić, danas, u ponedjeljak, 21. listopada pod tim novim krovom u prostorijama Lovačkog doma Lovačkog društva Zec potpisan je ugovor o radovima konverzije sastojine sadnjom sadnica hrasta lužnjaka uz prethodnu pripremu tla, na području Međimurske županije i Lovačkog društva Zec Mursko Središće.

Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 1.000.000 kuna, novci su osigurani od strane fondova, bit će zasađeno blizu 28.000 tisuća sadnica hrasta lužnjaka i voćarica, a radovi trebaju započeti za koji dan i zavisno o vremenskim prilikama trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine. Ugovore su potpisali Stjepan Jalšovec, predsjednik LD Zec Mursko Središće i Lovro Bilandžić direktor tvrtke BINĐO iz Ivanić Grada u nazočnosti lovočuvara Igora Novaka i predstavnika izvođača radova Josipa Bartolčića.

Riječ je jednoj od najvećih investicija u sveukupnoj povijesti LD Zec i povijesnoj od uspostave samostalne, slobodne i nezavisne Hrvatske države. Stjepan Jalšovec i Igor Novak, osobe su koje stoje iz sve većeg broja novih projekata i događanja u LD Zec Mursko Središće, koje izrasta u novu veličinu i stremi vremenima kada je imalo više članova, stranih turista i bogatijih lovišta. Novi ljudi i novo vrijeme podloga su za uspješan rast svake zajednice i društva, pa tako i za središćanske lovce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije