ČESTITAMO NA USPJEHU

NAGRADA ZA INOVACIJU Međimurec Nino (28) osvojio zlatnu medalju na sajmu inovacija ‘ARCA’ u Zagrebu

Na sajmu je sudjelovalo preko 200 inovacija iz različitih država svijeta. Nino (28) je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji

Od 17. do 19. listopada 2019. je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan sajam inovacija ARCA 2019 ’17. međunarodna izložba inovacija’.

Izlagač Nino Horvat iz Belice je osvojio zlatnu medalju za inovaciju Stroj za automatsko posipavanje krumpira prahom protiv klijanja. Na sajmu je sudjelovalo preko 200 inovacija iz različitih država svijeta. Nino (28) je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji. 

– Ideja se rodila još prije četiri godine. Kako se moja obitelj i ja bavimo poljoprivredom, shvatio sam da je takav stroj neophodan na jesen, kada krumpir treba posipati prahom protiv klijanja. Razvijao sam ga četiri godine, automatizirao ga, napravio više verzija i svaki put usavršavao – rekao nam je Nino.

Kako je ovakav stroj potreban i drugima, Nino kaže da njegova obitej nije jedina koja ga koristi.

– Ovih dana primio sam i nekoliko upita na sajmu oko stroja, primjenjiv je u praksi i zainteresiranost za njega raste – pohvalio nam se Nino.

Mi mu čestitamo na uspjehu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije