BOGAT PROGRAM

VRAĆANJE U PROŠLOST Uskoro dramski prikaz ‘Goričanska republika’ povodom 101. obljetnice

Vrijedni članovi udruga Općine Goričan za vas će pripremiti tradicionalna međimurska jela i slastice koje ćete, uz simboličnu donaciju, moći kušati

U subotu, 2. studenoga 2019. godine u Goričanu će biti upriličen dramski prikaz ‘Goričanska republika’.

Ove se godine obilježava 101 godina od kako su davne 1918. gladni i ogorčeni mještani u studenome te godine potjerali općinsku vlast i proglasili Goričan samostalnom republikom raskinuvši sve veze s ondašnjim državnim sustavom.

Tim je povodom Općina Goričan pripremila vrlo bogat program za sve posjetitelje.

Manifestacija započinje u 14.00 sati polaganjem vijenca ispred spomen-ploče poginulima u “Goričanskoj republici” a u 14.30 sati u samome centru Goričana održati će se scenski prikaz “Goričanska republika” autorice Kristine Štebih i redatelja Dejana Buvača.

Vrijedni članovi udruga Općine Goričan za vas će pripremiti tradicionalna međimurska jela i slastice koje ćete, uz simboličnu donaciju, moći kušati, OPG-ovi će izlagati svoje proizvode a biti će tu i ručno rađenih glinenih krigli, konja, kočija, kuburaša…

Spomenuti je događaj u kolektivnoj svijesti stanovnika Goričana do danas ostao očuvani kao Goričanska republika te se s pravom, svojom poviješću, a pogotovo spomenutom epizodom, ponose.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije