PONOS NAŠEG KRAJA

BRILJIRALE U ITALIJI Mažoretkinje Murskog Središća osvojile odlično 5. mjesto na Europskom prvenstvu!

Na natjecanju je sudjelovalo 14 zemalja s preko 1000 natjecatelja i natjecateljica

U periodu od 10.do 13. listopada članice udruge mažoretkinja Murskog Središća kao dio Hrvatske reprezentacije bile su na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Italiji u gradiću Lignano Sabbiadoru. 

Središćanske mažoretkinje natjecale su se u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi Zala Bedić i po prvi put u ekipnoj kategoriji Batonflag tim seniori. Obadvije kategorije osvojile su odlično 5 mjesto u Europi. Zala Bedić bila je i jedna od najmlađih natjecateljica prvenstva, a odlična izvedba koreografije donijela joj je ulazak u TOP 6 natjecatelja prvenstva te je primila medalju i ponosno stala na postolje za proglašenje uz bok najboljima.

Ekipa Batonflag seniori svoju koreografiju sa zastavama na temu Marching benda i u prekrsanim kostimima svoju koreografiju je otplesala odlučno i sigurno. U vrlo jakoj konkurenciji seniora izborile su isto odlično 5 mjesto. Za članice mažoretkinja Mursko Središće bila su ovo prekrasna 4 dana provedena na velikom natjecanju.

– Stekle smo još jedno veliko iskustvo,upoznale prijatelje iz drugih zemalja, vidjele odlične i vrlo zanimljive izvedbe koreografija svih sudionika i možemo reči dobile jak vjetar u leđa, nove ideje i veliku volju za naš daljnji rad – kažu ponosno.

Vrlo su ponosne što su dobile mogućnost biti dijelom jedne velike i rezultatima bogate reprezentacije koja je dominirala natjecateljskim podijem i čija se himna Lijepa naša uz pjev navijača s tribina čula mnogo puta.

– Velika pohvala svim klubovima od juga pa do našeg sjevera koji su svojim gradovima i općinama kući donijeli čak 21-u medalju. Ciljevi za budućnost već su zapisani,s nestrpljenjem očekujemo sve nastupe i natjecanja koja nam dolaze i veselimo se svim našim budućim izazovima – kažu djevojke.

Zahvaljuju voditeljima Lari Podgorelec, Luciji Mutvar Bedić, Patriciji Jambrošić na predanosti, svim članicama udruge koje odvajaju svoje dragocijeno vrijeme vježbajući i trenirajući u svakom slobodnom trenutku, roditeljima na bezuvjetnoj podršci, gradu Mursko Središće i gradonačelniku Draženu Srpaku koji ih prate i pomažu im, svim sponzorima i donatorima te svima koji vjeruju u njihov rad s djecom i mladima, a koji su ih ispratili riječima ohrabrenja, bodrili na tribinama i uz ekrane Live Stream-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije