PROGRAM U SVETOM MARTINU NA MURI

MARTINJE u Svetom Martinu na Muri: ‘Bit će to spektakl mošta, pečenih guski i kestena’

Program će trajati od 03. do 11. studenog. Iz mnoštva događanja izdvajamo ona u subotu 09. studenog kada u 11 sati započinje Natjecanje u kuhanju 'svetomartinskog gulaša' potom njegovo kušanje te u 16 sati proglašenje pobjednika

– Sigurni smo kako će ovo biti najbolje Martinje od svih dosadašnjih koja su bila fantastična. Ove godine želimo dodati i kulturološku dimenziju i stoga sve zovemo na koncert Etno duete Željko Grahovec i Gordana Lach, na Trgu Setog Martina,te Izložbu Povratak u Sveti Martin na Muri, autora Mladena Hajsiga – optimistički najavljuje Izabela Marčec, stručna suradnica u TZ Općine Sveti Martin na Muri.

Točno je 25 dana do ‘Martinja’ središnjeg općinskog i župnog blagdana u Općini i Župi Sveti Martin na Muri. I upravo je danas, dakle 25 dana prije blagdana Svetog Martina biskupa, vinoljupcima najomiljenijeg blagdana, Isabela Marčec, stručna suradnica u Turističkoj zajednici Općine Sveti Martin na Muri, vašem izvjestitelju prvome predstavila Program ‘Martinja 2019.’, priredbe koja u mnogim segmentima privuče veći broj posjetitelja i od tradicionalnih ‘Dana turizma u Svetom Martinu na Muri’.

Program će trajati od 03. do 11. studenog. Iz mnoštva događanja izdvajamo ona u subotu 09. studenog kada u 11 sati započinje Natjecanje u kuhanju ‘svetomartinskog gulaša’ potom njegovo kušanje te u 16 sati proglašenje pobjednika, kao i proglašenje najboljih svetomartinskih vina.

Na samo Martinje u ponedjeljak 11. studenog u 10,30 sati je Svečana proštenjarska koncelebrirana Sveta misa,koju će predslaviti velečasni Odilon Singbo iz države Benin, a sada na službi sveučilišnog kapelana na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Nakon misnog slavlja slijedi blagoslov mošta i njegovo preseljenje u red mladog vina, te besplatno konzumiranje pečenih guski i kestena. U 17 sati je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine. Od 18,30 sati započinje koncert Etno dueta Željko Grahovec i Gordana Lach. U sve dane posebnu ponudu imati će svi ugostiteljski objekti uz ponudu mošta, mladog vina i pečenih guski i kestenja.

Od kulturnih zbivanja izdvajamo Promociju filma ‘Župa Sveti Martin na Muri-danas’ koja će biti u nedjelju 10. studenog u 17 sati na Župnom dvoru (dvorana). Isto tako pozivamo na Izložbu pod nazivom ‘Povratak u Sveti Martin na Muri’, koja je na programu u petak 08. studenog od 20 sati u Galeriji iznad Uprave općine. Vaš portal eMedjimurje.hr će redovito najavljivati svaki događaj, a vi, štovani čitatelji, već sada osigurajte slobdne dane za svetomartinsko Martinje, posebno za kušanje Svetomartinskog gulaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije