IDUĆI TJEDAN DOBIVAJU PERILICE RUBLJA

PODJELA BIJELE TEHNIKE Romske obitelji u Međimurju danas dobile hladnjake

Ukupno 888 romskih obitelji u Hrvatskoj dobit će peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Danas su romskim obiteljima u Međimurju podijeljeni hladnjaci, a idući tjedan ih čekaju perilice rublja

Ovog je mjeseca krenula isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstva u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu. Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u RH ‘Kali Sara’.

Kako nam je rekao Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, ovo je prva godina takvog projekta.

– Danas je podijeljeno ukupno 58 hladnjaka. Obitelji koje su ispunile prijavnice su zadovoljne i vesele. Atmosfera na podjeli je bila odlična, svi smo zahvalni na realizaciji ovakvog projekta. Projekt ide dalje, idući tjedan romskim se obiteljima dijele perilice rublja. Na terenu je bila i Predsjednica SRRH ‘KALI SARA’, Suzana Krčmar, kaže Matjaš Oršuš.

Dotaknuo se i navodnih objava na Facebooku u kojima romske obitelji kojima je podijeljena bijela tehnika, istu prodaju.

– Zastupnik i ja smo ljuti na takve objave i opovrgavamo ih. Nije istina da bijelu tehniku prodaju u oglasima. Postoje kontrole u romskim naseljima, a ljudi su oduševljeni, rekao je.

Na nedavnu vijest o patronažnoj sestri koja je svjedočila rafalnoj paljbi tijekom obilaska novorođenčeta u romskom naselju rekao je kako napada nije bilo, te da mu je žao što patronažne sestre više neće ulaziti u romska naselja jer su one itekako potrebne obiteljima.

– Zahvaljujem saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju, Savezu Roma u RH ‘Kali Sara’ i svim suradnicima koji podržavaju romske obitelji, rekao nam je za kraj Matjaš Oršuš. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije