RADOVI

RAZVOJ Naselje Plešivica uskoro dobiva vlastiti Športski dom, vrijednost projekta 950.000 kuna

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević kaže, kako općina nastavlja ravnomjerno razvijati sva općinska naselja, a Plešivica je nakon dugog čekanja došla na red i od ovog trenutka će biti pod povećalom

Najmanje i najmanje naseljeno naselje u Općini Selnica je Plešivica i ona uskoro i to definitivno dobiva vlastiti Športski dom. Općina Selnica i Mjesni odbor Plešivica ishodili su građevinsku dozvolu i druge dokumente, a LAG-međimurski doli i bregi dodijelila je za ovu investiciju 300.000 kuna iz takozvanih Mini mjera.

Planirana vrijednost investicije iznosi 950.000 kuna, a razliku od 650.000 kuna namiriti će Općina Selnica kao i VMO Plešivica iz više izvora, odnosno potpora i donacija. Dom će biti izgrađen na parceli do TRIM Staze kojom upravlja Udruga Šport za sve Plešivica, čiji će članovi biti i najbrojniji korisnici budućeg doma.

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević kaže, kako općina nastvalja ravnomjerno razvijati sva općinska naselja, a Plešivica je nakon dugog čekanja došla na red i od ovog trenutka će biti pod povečalom.

Odnosno, usporedno sa Športkim domom uređivati će se i drgi dijelovi naselja, koje je ovog trenutka, ako je riječ o turizmu na prvom mjestu. Najznačajniji događaj je sada već nadaleko poznata Kestenijada koju je jesenas pohodilo oko tisuću ljudi iz svih krajeva Hrvatske te drugih država. Športski dom kada bude dovršen sigurno će svekolikom napretku Plešivice, zasigurno i porastu broja djece i žitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije