BOGAT PROGRAM

KULTURNE AKTIVNOSTI Udruga slijepih Međimurske županije provodi trogodišnji program ‘Rekrea(k)tiva’

Kao jedna od aktivnosti programa, slijepim osobama pruža se mogućnost odlaska na projekcije filmova, kazališne predstave, koncerte i izložbe.

Udruga slijepih Međimurske županije provodi trogodišnji program ‘Rekrea(k)tiva’, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Jedan od specifičnih ciljeva programa je osigurati dostupne i kvalitetne socijalne usluge te aktivnosti za odrasle slijepe osobe. Kako bi ostvarili taj cilj, provode se:

– psihosocijalna podrška odraslim slijepim osobama

– socijalne usluge koje pridonose neovisnom življenju i socijalnom uključivanju odraslih slijepih osoba

– radno-okupacijske aktivnosti u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina odraslih slijepih osoba.

Kao jedna od aktivnosti programa, slijepim osobama pruža se mogućnost odlaska na projekcije filmova, kazališne predstave, koncerte i izložbe.

Odlasci na ovakve aktivnosti jedan su od veoma važnih aspekata kulture za slijepe osobe. Uvelike im pomažu u uključivanju i integriranju u društvenu zajednicu. Potiču ih na druženje i na razmišljanje te kreiraju njihovu maštu.

Članovi Udruge sudjelovali su 3. listopada na obilježavanju 50. godišnjice tribine Čakovec četvrtkom u Centru za kulturu, 7. listopada na predstavi Tramvaj zvan žudnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i 12. listopada na predstavi Niti čujem, niti vidim u Katoličkom domu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije