Primjeri dobre prakse

FOTO Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije na stručnom skupu u Ogulinu

Na skupu se okupilo stotinjak pedagoga tehničke kulture iz osamnaest društava iz čitave Hrvatske.

U Ogulinu i Josipdolu u orgnizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i domaćina Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, 12. i 13. listopada, održan je državni stučni skup ‘Primjeri dobre prakse u tehničkoj kulturi 2019.’

Na skupu se okupilo stotinjak pedagoga tehničke kulture iz osamnaest društava iz čitave Hrvatske. Domaćini su za sudionike skupa organizirali stručne ekskurzije na hidroelektranu ‘Lešće’ na Donjoj Dobri i tvornicu parketa Bjelin d.o.o., razgledavanje spomeničke i kulturene baštine Ogulina, te posjetu ‘Ivaninoj kući bajke’, posvećene hrvatskoj spisateljici bajki, Ivani Brlić Mažuranić.

Drugi dan je u hotelu Josipdol postavljena izložba radova pedagoga tehničke kulture  i prikazano je dvadeset prezentacija primjera dobre prakse iz tehničke kulture. Iz međimurskog društva na skupu je bilo petero članova, a svoje primjere dobre prakse prikazale su Renata Martinec ‘Projekt iz tehničke kulture u OŠ Kuršanec’, Jelena Tuksar ‘Radiokomunikacije – izvannastavna i izvanškolska tehnička aktivnost’ i Leonardo Belović ‘Materijali pogodni za izvođenje vježbi u nastavi tehničke kuture, izvannastavnim i izvanškolskim tehničkim aktivnostima’. 

Na završnoj analizi skupa svi sudionici su se složili da su razočarani što u kurikularnoj reformi – Škole za život, nisu za nastavni predmet Tehnička kultura osigurana prijeko potrebna dva sata tjedno i podjela odjela za vrijeme izvođenja vježbi, već se nastava izvodi svaki drugi tjedan po dva sata ili svaki tjedan jedan sat s čitavim odjelom.

Zbog takve odluke, na najvećem gubitku su učenici. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije