VRATILI SE S PEHAROM I MEDALJAMA

USPJEH EKIPE ‘SIRIUSA’ Čakovčanci sjajni na Državnom izviđačkom natjecanju i Državnoj izviđačkoj ligi

Od 4. do 6. listopada u Kutini je održano Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje (DION) na kojem je Odred izviđača 'Sirius' sudjelovao s jednom ekipom u starijoj kategoriji

Ekipa ‘Jazavci’ sastavljena od izviđačkih voditelja, pretežno srednjoškolaca i studenata, iz Čakovca i Varaždina (Marija Varga, Ema Dravec, Maja Kekez, Marko Novak te Marko Srpak) osvojila je odlično 3. mjesto u ukupnoj konkurenciji od 15 ekipa iz cijele Hrvatske.

Još veći uspjeh je u tome da je navedena ekipa nakon održanog zadnjeg kola u Državnoj izviđačkoj ligi 2018./2019. završila na 2. mjestu od ukupno 10 ekipa te zasluženo osvojila pehar i medalje. Osim članova koji su sudjelovali na DION-u, u prehodnim kolima lige također su sudjelovali Bruno Fišter i Tamara Halabarec iz družine iz Čakovca.

Spomenimo i to da se navedena ekipa po prvi puta u ligi natjecala u starijoj kategoriji (stariji od 16 godina) te tradicionalnim izviđačkim orijentacijskim i topografskim disciplinama kao što su npr. skica terena, skica dijela puta, profil terena, kroki, dnevnik prijeđenog puta, konstrukcija na karti te disciplinama preživaljavanja u prirodi i prvoj pomoći.

Navedenim uspjesima završava jedan ciklus te se nadamo da će uspjesi natjecateljima biti pokretač za još jednu dobru natjecateljsku i izviđačku godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije