DELA SE

RADOVI U ŠTRIGOVI Sade se mačuhice, provodi deratizacija, a uskoro počinje i gradnja ceste

Općina Štrigova završila je postupak Javne nabave za projekt 'Cesta Grabrovnik', a za izvođača je izabrana tvrtka Pavlic.

Danas je na cijelom području Općine Štrigova dovršena deratizacija – skup mjera i postupaka koja se provodi u svrhu smanjenja populacije raznih štetnih glodavaca.

U 500-tinjak stambenih i gospodarskih objekata, odnosno njihovim vlasnicima, revni djelatnici čakovečkog Bioinstituta dostavili ili postavili su kutije u kojima se nalazi sredstvo za uništenje glodavaca.

Za ove poslove Općina Štrigova iz svojeg je proračuna osigurala 24.000 kuna. Svi oni mještani kojima ‘otrov’ nije dostavljen mogu se oglasiti u Upravi općine Štrigova koja će onda postupiti kako treba, to jest, od Bioinstituta zatažiti da posao obavi u vrijeme koje se dogovori.

Kako završava vrijeme cvatnje raznog ljetnog cvijeća i ukrasnih grmova, Općina Štrigova započela je njihovo uklanjanje i pohranjivanje na za to određeno mjesto. Istovremeno započela je sadanja ukrasnog cvijeća koje odgovara ovom vremenu, a to su uglavnom mačuhice.

Za ‘cvijetne gredice’ općina je nabavila 450 sadnica koje se sade na javnim mjestima u središtu Štrigove, i na mjesnom groblju, te će tako dolazak i boravak ljudstva na ovim mjestima učiniti ugodnijim.

Općina Štrigova završila je postupak Javne nabave za projekt ‘Cesta Grabrovnik’, a za izvođača je izabrana tvrtka Pavlic.

Planirana vrijednost radova na ovoj cesti dužine oko jedan kilometar iznosi 1.362.000 kuna i oni bi trebali biti dovršeni do kraja ove kalendarske godine. Za ovu investiciju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dalo je 391.000 kuna, a sve ostlo Općina štrigova iz svojeg proračuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije