Tri dana manifestacije

Završio 24. međunarodni sajam ‘Priroda, lov, ribolov i turizam’ u Areni Varaždin

U protekla tri dana svim zaljubljenicima u prirodu, lov i ribolov predstavili su se izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Pakistana.

Vikend rezerviran za ljubitelje prirode, lova, ribolova, ali i sve one koji vole otkrivati nove krajeve Hrvatske i okolnih zemalja, došao je svome kraju.

Nakon tri dana puna zanimljivih predavanja i radionica, završio je 24. međunarodni sajam ‘Priroda, lov, ribolov i turizam’ koji se od petka, 11. listopada pa sve do nedjelje 13. listopada održavao u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu.

U protekla tri dana svim zaljubljenicima u prirodu, lov i ribolov predstavili su se izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Pakistana. Po prvi puta, uz podršku Varaždinske županije, u sklopu Sajma održao se i Županijski plac na kojem su svoje proizvode predstavili lokalni OPG-ovi.

Svi zainteresirani mogli su pogledati i izložbu gljiva Gljivarskog društva Smrčak koji su posjetiteljima predstavili oko 170 vrsta gljiva te izložbu prepariranih slatkovodnih riba u organizaciji tvrtke Interland. Novitet ovogodišnjeg sajma bila je i izložba Divlja Afrika Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te Trofeji Afrike iz zbirke lovca i preparatora Matije Alberta. Hrvatski sokolarski klub posjetiteljima Sajma predstavio je svoje ptice grabljivice koje su uvijek atraktivne najmlađim posjetiteljima.

Ovogodišnji je sajam imao i jednu ekskluzivu. Naime, uz predstavljanje knjige “Lovačke regule” autora dr.sc. Miroslava Benka, po prvi puta je izvedena i Lovačka himna koju je napisao Ivan Kukuljević Sakcinski.

Društvo oboljelih i liječenih od karcinoma pluća “Kaj sad?” u sklopu sajma je održalo i besplatne preventivne liječničke preglede koje je posjetio velik broj ljudi svih dobnih skupina.

Osim izložbenog i prodajnog dijela, posjetitelji su mogli uživati i u gastro ponudi Sajma. Lovci su već tradicionalno prvog dana posjetiteljima podijelili lovački gulaš, a subota je bila rezervirana za okršaj najboljih lovaca-kuhara u natjecanju u pripremi lovačkog gulaša u kojem je pobjedu odnijela ekipa Lovačkog društva Fazan iz Varaždina.

Lovci nisu snage odmjerili samo u kuhanju, već su i u organizaciji Lovačkog društva Vepar u Ljubešćici pokazali i svoje vještine u lovnom streljaštvu. Sajamski kup u gađanju letećih meta okupio je najviše natjecatelja do sad, njih gotovo 200. U sportskom trapu najbolje rezultate postigli su strijelci iz LD “Primorje” Visočani (Dubrovačko-neretvanska županije) dok su u disciplini olimpijski trap, prvo mjesto odnijeli članovi ekipe “Podravina” Koprivnica.

Suorganizatori 24. Sajma Priroda, lov, ribolov i turizam su i ove godine bili Hrvatski lovački savez te Hrvatski športsko-ribolovni savez, a veliku potporu organizatorima dao je i Grad Varaždin.

Ove se godine, po prvi puta uz Sajam Priroda, lov, ribolov i turizam održao i Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave Varaždinske, suradnja koja bi se mogla nastaviti i sljedećih godina.

“Veliki broj izlagača, ali i posjetitelja vraća nam se svake godine, što smatramo pokazateljem  kvalitete organizacije i ponude sajma. Drago nam je da su nas zaljubljenici u prirodu, lovci i ribolovci prepoznali kao manifestaciju na koju, osim nabavke opreme, dolaze kako bi vidjeli kolege iz drugih krajeva i malo se proveselili svi skupa – istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma te dodala: “Ove je godine Sajam posjetilo gotovo 10.000 posjetitelja, a veseli nas vidjeti i veliki broj djece koja uživaju u izložbama i radionicama Sajma”.

DMK Vall 042, organizatori sajma, zahvaljuju se svima uključenima u realizaciju još jednog uspješnog izdanja, a najavljuju i novitete za iduću, jubilarnu 25. godinu održavanja Sajma Priroda, lov, ribolov i turizam.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije