ZANIMLJIV DOGAĐAJ

NE PROPUSTITE Razgovor i predavanje o ‘Političkom performansu’ sa Zvonimirom Dobrovićem u zgradi Scheier

Kustos, producent, kulturni menadžer i autor izložbe Zvonimir Dobrović će biti gost razgovora i ovom prilikom govoriti o temama kao što su performans, umjetnost, aktivizam, a bit će govora i o njegovom vlastitom djelovanju kroz nezavisnu kulturu i civilni sektor.

Dođite na javni razgovor i predavanje u sklopu aktualne izložbe u zgradi Scheier koji otvaraju nove teme i daju posjetiteljima mogućnost promišljanja o političkoj i društvenoj klimi Hrvatske u posljednjih 20 godina kroz umjetničku formu performansa.

U srijedu, 16. listopada, s početkom u 18 sati u izložbenom prostoru zgrade Scheier održat će se predavanje i javni razgovor povodom izložbe ‘Politički performans’.

Kustos, producent, kulturni menadžer i autor izložbe Zvonimir Dobrović će biti gost razgovora i ovom prilikom govoriti o temama kao što su performans, umjetnost, aktivizam, a bit će govora i o njegovom vlastitom djelovanju kroz nezavisnu kulturu i civilni sektor.

O autoru izložbe Zvonimir Dobrović je kustos, producent i kulturni menadžer. Kao umjetnički direktor udruge Domino poznat je i kao osnivač Queer Zagreb festivala, festivala Perforacije, ali i brojnih drugih međunarodnih projekata.

Predavanja o menadžmentu u kulturi i kuriranju održao je i na američkim sveučilištima Columbia i NYU. Više o njegovom radu možete pročitati ovdje.

Izložba Politički performans detaljno mapira topografiju političkih performansa u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina tijekom kojih je politička i društvena klima u Republici Hrvatskoj doživjela niz previranja, uz istovremeni razvoj civilnog sektora, a ponekad i uz veliku reakciju i uključivanje građana u protestne akcije.

– Izložba predstavlja djelovanje širokog raspona umjetnika i različitih pristupa društvenom promišljanju, no isto tako i iscrtava tijek razvoja snažnog mirovnjačkog i ljudskopravaškog pokreta, pojavljivanje queer pokreta i njegov jasni razvoj u današnju borbu za trans prava, inicijativa za obranu javnih prostora, slobode medija, kontinuiranu borbu za ženska i manjinska prava te recentnijeg otpora neokonzervativizmu i mnogih drugih – stoji u najavi.

Izložba Politički performans traje od 10. do 17. listopada. Vrata zgrade Scheier u vrijeme trajanja izložbe otvorena su od utorka do subote 9 do 12 sati te od ponedjeljka do petka  od 18 do 21 sat.

Ulaz je besplatan. Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije