HODOČASTILI ŽUPAMA U SLOVENIJI

ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI Pohodili Sloveniju, slijede Krašić i Vojvodina

Članovi Župnog i Pastoralnog vijeća Župe Sveti Martin na Muri, predvođeni svojim župnikm prečasnim Ivanom Hercegom hodočastili su župama u svojem susjedstvu u Republici Sloveniji

Prvo su pohodili Župu Radenci gdje im je domaći župnik Štefan Krampač govorio o crkvi i župi koja je posvećena sv. Ćirilu i Metodu, a vode ju svećenici iz reda Salezijanaca. Potom su razgledali izvore na daleko poznate mineralne vode Radenci tri srca, te njezinu župu, gdje ih je s njezinim znamenitostima upoznao župnik velečasni Frančišek Horvat čiji korijeni potječu iz Štrigove.

Nakon toga su razgledali izvor Ivanjševski vrelec, koji je ukrašen velikim kipom Majke Božje. Nakon molitve uslijedio je objed u Velikoj Nedjelji, te pohod samostanu redovnika Križnika kod Ormoža i onda povratak u Domovinu.

No, nema velikog prekida u hodočašćenju jer svetomartinski vjernici u subotu 16. listopada hodočaste u Krašić, župu Blaženog Alojzija Stepinca na tardicionalni susret Katolika Hrvatske i Slovenije.

Slijedi kraći odmor, a 16. i 17. studenog dolazi Hodočašće u Vojvodinu, u gradove Novi Sad i Suboticu, gdje će se pohoditi crkve, znamenitosti i ustanove koje su povezane s Hrvatima i Hrvatskom poviješću. Obići će se i vinarija poznatog pjevača Zvonka Bogdana, te mjesta iz povijesti Vojvodine i Srbije.

Za ovaj izlet još ima mjesta u autobusima, a cijena je 900 kuna po osobi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije