MEĐUGENERACIJSKA SURADNJA

DRUŽILI SE UMIROVLJENICI I DJECA Volonteri u čakovečkom parku obilježili Svjetski dan hodanja

Deseta od planiranih 12 aktivnosti "Volonteri u parku" bila je održan u srijedu 9. listopada u čakovečkom Perivoju Zrinski povodom Svjetskog dana hodanja.

Organizatori aktivnosti Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca na jednom mjestu tako su okupili one najmlađe, ali i one najstarije. Naime, aktivnost koja je održana povodom Svjetskog dana hodanja za cilj je imala demonstrirati međugeneracijsku suradnju.

U tome se uspjelo zahvaljujući 100-tinjak mališana iz vrtića Cipelica i Cvrčak te korisnicima Doma za starije i nemoćne Čakovec. Uz njih jedan krug oko čakovečkog Perivoja Zrinski napravili su i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a cijelu veselu karavanu predvodila je Grupa za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

>> DRUŽILI SE UMIROVLJENICI I DJECA Volonteri u čakovečkom parku obilježili Svjetski dan hodanja

Druženje sudionika započelo je na ulazu u Perivoj Zrinski i vježbama zagrijavanja koja je pokazivala glavna sestra Djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ Međimurske županije, Marija Prekupec. Nakon toga uslijedila je polusatna lagana šetnja oko čakovečkog Starog grada koja je iskorištena za uživanje u šarenim jesenskim bojama, upijanju zraka toplog listopadskog sunca i ugodnom čavrljanju.

Aktivnost “Volonteri u parku” dio je projekta Živjeti zdravo koji se provodi diljem Hrvatske, a kod nas ga organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu. Do kraja godine bit će održane još dvije aktivnosti Volontera u parku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije