Susret hrvatskih pjevačkih zborova

USPJEH U ROVINJU Zbor ‘Josip Vrhovski’ Nedelišće vratio se u Međimurje s dvije nagrade

Zbor je briljirao u revijalnom nastupu te osvojio nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog dijela programa

Pjevački zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće i ove godine je nastupio na 52. izdanju Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u bogatom dvodnevnom natjecateljsko-revijalnom programu. Susret se održao 5. i 6. listopada, a u Rovinju se okupilo više od 500 pjevača i 13 zborova.

Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnom potporom Ministarstva kulture RH, Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja.

Nastupom u natjecateljskom djelu, 5. listopada u Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju pred stručnim povjerenstvom, u sastavu, Bogdan Đaković, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić, Pjevački zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće osvojio je brončanu plaketu.

U nedjelju, 6. listopada u dvorani Hotela Lone u revijalnom nastupu svojom izvedbom Zbor je opet briljirao te osvojio nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog dijela programa.

U izvedbi su korištene rukotvorine Seljačke Sloge Nedelišće od komušine (luščija), već samom pojavom na pozornici oduševili su publiku, a pogotovo u publici one koji znaju cijeniti ručni rad. Za koreografiju nastupa pobrinula se Edita Gorski, a izvedena je “Zagorska pesma” od Josipa Štolcera Slavenskog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije