krenuli na put humanosti

OBITELJ VELIKOG SRCA Uključili se u akciju i trčali za malenog Tea Škvorca

Obitelj Grabant iz Donjeg Kraljevca ne spada u one 'vruće' trkače, no ako zatreba oni su tu

Na šetnici Murskog Središće među mnoštvom natjecatelja 6. kola Trkačke lige Rudar M. Središće, a koja je imala i humanitarni prizvuk, zatekli smo jedno poznato lice.

Vladimira Križaj – Grabant je prva žena Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Došla je sa suprugom Božidarom Grabantom i djecom Evom i Janom.

– Znali smo kako preko ove utrke možemo pomoći malom Teu Škvorcu iz Strahoninca, dječaku koji je ujedinio ljude velika i plemenita srca u bolesti ‘staklenih kostiju’ – rekla je Vladimira i dodala kako su njezini pritajeni sportaši, suprug i djeca odmah krenuli na put humanosti.

Suprug i kći su se odmah prihvatili obveze zahtjevnih dionica, pritom izabravši onu kraću od 3,4 kilometara, dok je za Jana, na njegovu žalost, dionica bila ipak preduga. Na ponos supruge i majke dio obitelji je stazu uspješno svladao pa joj je radost bila dvostruka.

Dobrovoljnim prilozima, na obali rijeke Mure, uključili su se rijeci humanih sportaša, a njezini su obavili i trkačku zadaću. Rekla je kako je ovamo došla i zbog Martine Bezek, predsjednice TK Rudar koji utrke organizira, a ‘njezina’ je djelatnica, kao i Teov tata Zoran. Ravnateljicu Križaj Grabant pozdravio je i načelnik PP Mursko Središće Miljenko Vrbanec, koji je ujedno i dopredsjednik TK Rudar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije