PO PRVI PUT

FOTO Počela podjela bijele tehnike za 360 romskih obitelji u Međimurju

Ukupno 888 romskih obitelji u Hrvatskoj dobilo je peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Pomoć je dobilo i njih 360 iz Međimurja

Ovih dana je krenula isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstva u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu. Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u RH ‘Kali Sara’.

– Programa ne bi bilo bez posebnog zajedničkog napora sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje predvođenog državnim tajnikom Nikolom Mažarom – objavio je saborski zastupnik Veljko Kajtazi na Facebooku, dodavši da su ove godine obuhvatili 888 romskih obitelji u Hrvatskoj, a zbog velikih potreba će projekt nastaviti i sljedeće godine.

Od 888 kućanstava, njih 360 iz Međimurja je dobilo peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Kako nam je rekao Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, ovo je prva godina takvog projekta, a za iduću godinu najavljuje podjelu građevinskog materijala koji će poslužiti obnovi kuća.

– Zahvaljujem našem saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju na pomoći, predsjednici ‘Kali Sare’ Suzani Krčmar i svim suradnicima iz Vijeća romske nacionalne manjine na terenu na provedbi ovog projekta – kazao je Oršuš iskazavši zadovoljstvo učinjenim, jer se na ovaj način pomoglo, kako je rekao, samcima, starcima i nemoćnima. Ipak, iskazao je žal što nisu mogli obuhvatiti sve potrebite, zbog manjka sredstava.

Dodao je da zahvaljuje i ravnatelju Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Alenu Tahiriju, na svemu što čini za Rome. U nastavku donosimo nekoliko fotografija s podjele bijele tehnike u Međimurju…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije