ZAŠTITA POTROŠAČA

VUKANOVEC Okrugli stol o zaštiti potrošača: ‘Potrošač je riječ koju ne spominju javni dužnosnici’

- Potrošač je riječ koju ne spominju kandidati za predsjednika države, ne spominje se niti u Hrvatskom saboru - rekao je Željko Tomašić, tajnik 'Vukanovčara'

U subotu, 5. listopada u Društvenom domu u Vukanovcu, u organizaciji Društva za zaštitu potrošača Međimurja ‘Vukanovčar’, održan je Okrugli stol pod nazivom ‘Jedinice lokalne samouprave u Sustavu zaštite potrošača’. Sudionici na Okruglom stolu bili su Željko Tomašić, tajnik društva, Sanja Keretić, iz partnerskog Varaždinskog potrošača, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica i domaćin, načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec.

Teme Okruglog stola bile su politika zaštite potrošača u Hrvatskoj, mjesto i uloga jedinica lokalne samouprave u zaštiti potrošača i mogućnost potpore i suradnje. Cilj ovog skupa je osnažiti održavanje godišnjih skupova nositelja zadaća zaštite potrošača na razini županije, definirati model djelatnog partnerstva i osposobljavanje svih činitelja lanca od vlasti do potrošača i slične situacije, a sve kako bi se zaštitilo potrošače od raznih predatora na njihova prava. Izneseno je više osvrta, stavova i mišljenja o udruga za zaštitu potrošača, kao i o njihovoj marginalizaciji od strane hrvatskih vlasti i ministarstava.

– Potrošač je riječ koju ne izgovaraju kandidati za predsjednika, države, ne izgovara se u Hrvatskom saboru, a suprostavljena je u Ministarstvu poduzetništva i svega što nosi ovo ministarstvo u svom nazivu. Hrvatska država na papiru ima relativno dobar Zakon o zaštiti potrošača, ali ga ne sprovodi, kazao je između ostaloga Željko Tomašić, tajnik ‘Vukanovčara’ i moderator današnjeg Okruglog stola.

Ustvrđeno je kako je i zahvaljujući međimurskom županu Matiji Posavcu, stanje udruga, ali i potrošača znatno kvalitetnije nego u većini hrvatskih županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije