SVIMA ĆE BITI KORISTAN

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI: DVD Selnica dobit će novi vatrogasni dom!

Novi Vatrogasni dom bit će izgrađen na prostoru između Župnog dvora i učiteljskih stanova

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu, točnije u Uredu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, potpisan je 1.ugovor o izgradnji Vatrogasnog doma u Selnici. Ugovor su potpisali u ime agencije njezina ravnateljica Matilda Copić i predsjednik DVD Selnica Andrejas Kocijan, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković te načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića, zamjenika predsjednika DVD Selnica Franje Kutnjaka i suradnika na projektu Željka Fajfara.

Ovom prigodom načelnik Vičević, podsjetio je na noviju povijest DVD-a Selnice, kojeg je prijašnja općinska vlast ignorirala i nije plaćala zakonski obavezan doprinos društvu. Prema Vičeviću, ključna je 2015. godina kada je on zajedno s čelnicima DVD-a krenuo u ozbiljna promišljanja o izgradnji novog vatrogasnog doma u Selnici.

Od Varaždinske biskupije otkupljeno je zemljište, a kada je Hrvatska vlada raspisala EU natječaj, prišlo se izradi projekta za mjeru 7.4.1., koji je izrađen, ishođena je građevinska dozvola, te je sve poslano na natječaj na kojem je projekt prošao.

Vičević zahvaljuje ministru poduzetništva Darku Horvatu na ‘lobiranju’ za ovaj projekt, kao i Davoru Debelcu i selničkom župniku velečasnom Tomislavu Leskovaru, te vjeruje kako će u konačnici Vatrogasni dom u Selnici biti izgrađen.

Načelnik Vičević govorio je i o nabavci novog navalnog vozila za potrebe DVD-a Selnica, koje ima sve više članstva u svim kategorijama. Izrekao je i zahvanost Bosiljki Oletić, općinskoj službenici koja je najviše radila na izradi ovog projekta i još će mnogo raditi, jer pred njom je posao izrade i provedbe postupka Javne nabave, te pripremiti odabir najpovoljnijeg ponuditelja, kao i priprema dokumentacije za administrativnu kontrolu kod Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom
razvoju, nakon čega slijedi odluka o financiranju.

DVD Selnica svoje prostorije ima u dvorištu Doma kulture, a novi dom će biti izgrađen na prostoru između Župnog dvora i učiteljskih stanova, uz Županijsku cestu prema Zaveščaku, Bukovcu i Prekopi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije