STIŽU SREDSTVA

GORIČANU NOVIH 287 TISUĆA KUNA Ministarstvo turizma prepoznalo izvrstan projekt Općine Goričan

Načelnik Mario Moharić i ministar turizma Gari Cappelli potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta 'Unapređenje Centra za posjetitelje i Interpretacijskog centra u Goričanu'

Ministarstvo turizma RH prepoznalo je izvrstan projekt Općine Goričan i dodijelilo potporu od 287.000 kuna. Potpore je dobilo šezdesetak projekata dodijeljenih uglavnom velikim gradovima i županijama. 

U srijedu, 2. listopada u Muzeju grada Iloka načelnik Općine Goričan Mario Moharić i ministar turizma Gari Cappelli potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta “Unapređenje Centra za posjetitelje i Interpretacijskog centra u Goričanu”, a što se odnosi na opremanje centra modernom multimedijalnom opremom.

Spomenuti projekt nadovezuje se na projekt prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske Prebujanje/Buđenje koji je svoj vrhunac doživio upravo ovih dana završetkom prve faze novouređenog arheološkog parka “Nekropola pod tumulima”, čija je ukupna vrijednost cijelog projekta gotovo 3,5 milijuna kuna. Ovime Općina Goričan potvrđuje uspješnost u povlačenju sredstava iz EU fondova po čemu je jedna od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.

Unapređenjem Regionalnog turističkog centra u Goričanu i opremanjem multimedijalnom opremom podići će se razina turističke ponude u regiji, a navedene lokacije postati će atraktivne i zanimljive domaćim i stranim gostima.

Nakon potpisivanja ugovora u Iloku s ministrom turizma Gari Cappellijem, načelnik općine Goričan Mario Moharić bio je i na svečanom otvaranju manifestacije “Dani hrvatskog turizma” u gradu Vukovaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije