MEV

Početak mandata novog dekana Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Novi dekan MEV-a u razdoblju od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2023. je doc.dr.sc. Igor Klopotan

Međimursko veleučilište u Čakovcu usmjerava svoj razvoj prema znanstvenoj ustanovi i društvenoj odgovornosti. Nova akademska godina 2019./2020. započela je promjenama u vodstvu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Funkciju dekana u mandatnom razdoblju od 2019. do 2023. godine, prema odluci Upravnog vijeća s 37. sjednice održane 27. svibnja 2019. godine, preuzima doc.dr.sc. Igor Klopotan. Doc.dr.sc. Igor Klopotan ima više od 10 godina radnog iskustva u privatnom sektoru i 7 godina iskustva u visokom obrazovanju i znanosti.

Doktorirao je 2016. godine na Fakultetu za komercialne in poslovne vede u Celju u Sloveniji, a u znanstveno zvanje docenta izabran je 2018. godine na Sveučilištu Sjever. Njegovo područje istraživanja su menadžment, poduzetništvo, društveno odgovorno poslovanje i informacijskokomunikacijske tehnologije.

U svojem programu rada za mandatno razdoblje novi će dekan fokus staviti na poticanje izgradnje kvalitetnih međuljudskih odnosa zaposlenika u kolektivu, studenata, vanjskih suradnika i svih dionika koji su vezani uz Veleučilište, usmjeravanje studenata u stručni i znanstveni rad kroz Centar za razvoj karijera, volonterske aktivnosti i uključivanje u projekte od gospodarskog značaja.

Doc.dr.sc. Igor Klopotan veliku pozornost pridaje revidiranju postojećih studijskih programa sukladno zahtjevima tržišta rada te kreiranju novih, posebno specijalističkih studija, koji će studentima omogućiti nastavak studija na Veleučilištu.

Studiranje studenata namjerava poboljšati kvalitetnijom organizacijom stručne prakse i uključivanjem većeg broja gospodarstvenika u nastavni procesu vidu gostujućih predavanja i terenske nastave.Posebni naglasak Veleučilišta u navedenom mandatnom razdoblju novog dekana biti će društvena odgovornost prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici.

Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, doc.dr.sc. Igor Klopotan, komentira: ‘Želio bih zahvaliti dosadašnjoj upravi na svemu što su napravili za našu ustanovu, svim zaposlenicima, a pogotovo kolegama koji su radili na revidiranju studijskog programa Održivi razvoj, koji je od ove akademske godine ponovno krenuo s upisima nove generacije.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije