Međimurci u finalu Social Impact Award

ODLIČNE VIJESTI IZ ZAGREBA Proaktivci osvojili nagradu publike u iznosu od 10.000 kuna!

Ovime su osigurali plasman na SIA summit koji će se održati u Kijevu

Mladi i ambiciozni Međimurci odlučili su stvari uzeti u svoje ruke te preko novoosnovane udruge Proaktivci krenuli su prema ostvarivanju svoga cilja. 

Ne tako dugo, bila je to još samo ideja studenta prve godine FOI-a Matije Topličanca, a već pola godine kasnije, udruga niže izvanredne rezultate. Nakon 6. humanitarnog festivala “Djeca Mačkovca pjevaju u Društvenom domu Mačkovec”, sa svrhom prikupljanja novca za Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” te uspješne organizacije i realizacije “Večeri ekonomije” na kojoj su ugostili vrhunskog ekonomskog analitičara Velimira Šonju, profesora makroekonomije Ivu Bićanića, međimurskog poduzetnika Franju Sobočana i župana Matiju Posavca, udruga Prospirit je zagrizla malo veći zalogaj.

Uvidjevši velik globalni problem koji je, prema pokazateljima, izrazito prisutan kod hrvatskih građana, ovi proaktivni mladi ljudi odlučili su se pozabaviti tematikom financijske pismenosti u njenom širem smislu. Tako su u svibnju ove godine pokrenuli projekt Finaktivci, čiju je važnost prepoznala ACT Grupa te ih involvirala u projekt SIA (Social Impact Award) Croatia (https://croatia.socialimpactaward.net/) gdje su proaktivci još jednom pokazali svoje sposobnosti i vrijednosti te ušli u samo finale za izbor najboljeg projekta, kao jedini projekt iz Međimurja. 

Također valja napomenuti da je udruga Proaktivci,  promijenila naziv u Prospirit s ciljem unapređenja predmeta poslovanja prema razvoju i promociji društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja i ponašanja te rješavanju društvenih problema u RH i EU, kako bi svojim inovativnim kreacijama još više doprinijeli poduzetništvu, ne samo na nacionalnoj, već i globalnoj razini. 

Glasanje je trajalo do 1. listopada, a sama završnica održana je u Zagrebačkom inovacijskom centru gdje su objavljeni konačni rezultati. Naši Međimurci javili su nam se s odličnim vijestima. – Obavještavamo vas da su Proaktivci – Prospirit osvojili nagradu publike u iznosu od 10.000 kuna te osigurali plasman na SIA summit u Kijevu – napisali su nam. Čestitamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije