JEDAN DRUGOME SU DOVOLJNI

ČAKOVEČKE LEGENDE Žive sport i svi ih znaju – oni su braća Marijan, Darko i Ivan Ištvanović

Oni su s lijeva: Marijan (53), Darko (47) i Ivan (52) Ištvanović. Braća iz Ulice Ivana pl. Zajca u Čakovcu. Žive sport i prvi su 'oboružani' svim sportskim informacijama Međimurja i daleko šire.

Ovako ih možete vidjeti nedjeljom ujutro u jednom obližnjem kafiću njihovog kvarta. Jutarnja kava, sportske novine tek formalno, i s njima sijaset sportskih novina koje su što neposredno, što sistemom ‘čula-rekla-kazala’ skupili tijekom sportskih događanja subotom, a ista slika se zna  ponoviti i u ponedjeljak kada je informacija iz sporta puno manje.

Saznat ćete od njih rezultate svih nogometnih liga Međimurja, neizostavni su i rukometni rezultati, a znaju, onako usput i rezultate drugih sportova. Ne prođe nijedan vikend, a da ne posjete koju nogometnu utakmicu, sportski događaj. Marijan i Darko zajedno, dok je Ivan u tome autonoman.

Marijan i Darko su najčešći gosti nogometnih utakmica u okolici Čakovca. Rang natjecanja ih ne zanima, zanimaju ih fer i sportske borbe, no pamte i incidentne situacije. Navečer se razilaze. Ivan i Darko će u obližnju dvoranu GOC-a na rukometne predstave, dok je Marijan ‘dežuran’ uz TV ekran prateći druga, međunarodna sportska zbivanja.

I ako ih slučajno sretne, slobodno ih pitajte za bilo koji rezultat, onaj u Vučetincu, Čakovcu ili Strahonincu. Pitajte ih za rezultate sportskih zbivanja u Budimpešti, Londonu…Pitajte ih slobodno i za prognozu nekog sportskog susreta. Objasnit će vam, i obrazložiti, oni zbog čega je njihova prognozna uglavnom točna.

– Kako će dans proći Dinamo u Europi? – zanimalo nas je. Najstariji gospodin je ostao suzdržan jer je od rođenja pripada Hajduku, dok su  ‘zadrti’ dinamovci Ivan i Darko, izmjenjujući poglede,  nesigurni do kraja, oprezno rekli: ‘Vjerujemo u plave! Pa kakvi bi bili oni navijači da izgube vjeru?

Ivan posebno obožava NK Međimurje i njegov je zaštitni znak. Za one mlađe ćemo reći kako je on nekada, kada još nije bio digitalnog semafora, on ručno mijenjao brojke kod promjena rezultata, zvali su ga ‘poluautomatski semafor’.

Kada ih sretnete zajedno ili pojedinačno slobodno im priđite jer će vas dočekati ljubaznošću, a ako ih još upitate za sportske novine postat ćete prijatelji. To je njihov život koji žive sami, bez bilo koga svojega, jedan drugome su dovoljni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije