stara škola postala dom kulture

FOTO U Selnici otvoren Dom kulture: Stara dama postala je ljepotica selničkog kraja

Dvorana Doma kulture bila je ispunjena brojnom publikom, te uzvanicima, gostima, prijateljima općine te izvođačima. Međutim, nije bilo do sada redovitih 'gostiju' i na najmanjim svečanostima, prvih ljudi Narodne stranke Reforminsti Radimira Čačića i Sandre Herman, međimurskog župana Matije Posavca, kao niti nikoga iz Skupštine Međimurske županije čiji je član općinski načelnik Ervin Vičević.

Zadnjeg petka ovogodišnjeg rujna u poslijepodnevnim satima u Selnici svečano je otvoren i na korištenje predan Dom kulture, koji je to postao preuređenjem i modernizacijom negdašnje Osnovne (stare) škole Selnica iz koje su učenici prije 50 godina, u novu zgradu, a današnju OŠ Selnica, preseljini na ondašnji najglavniji državni praznik Dan Republike 29. studenog.

– Danas otvaramo i na korištenje predajemo Dom kulture, Staru školu od koje su stari ostali zidovi, a sve ostalo je novo, suvremeno i primjerenjo događanjima koja će ovdje imati svoje mjesto – rekao je na početku svojeg nagovora prvi čovjek Općine Selnica i najzaslužnija osoba što je ‘stara dama’, postala ‘ljepotica kraja’, Ervin Vičević.

Potom je Vičević nabrojio ljude koji su njemu i općini pomogli da se za obnovu i modernizaciju Stare škole ‘dopreme’ novci iz EU fondova i ministarstava – ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat, ministrica kulture Nina Obuljen Kožinek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik KUD-a Selnica Ivan Levačić, te svi drugi koji su nešto dali ili doprinijeli da ovo zdanje izgleda kako izgleda.

A, izgleda lijepo. No, svi koji godinama pratimo zbivanja u Općini Selnica i smatramo kako dobro poznajemo Vičevića, vidjeli smo njegovom licu nezadovljstvo, odnosno držanje različitije nego je to bilo uobičajeno. Na primjer, kao kod ne tako davnog otvorenja ceste u Bukovcu. Svi znamo kako je prije nekoliko dana Vičević izašao iz Narodne stranke Reformisti i kako je to razlog nedolaska Čačića i Hermanove na ovu povijesnu svečanost održanu.

No, nikome, ali baš nikome nije bilo jasno, zašto nije bilo uvijek dobro došlog i uvijek raspoloženog i na pomoć spremnog župana Matije Posavca. Isto tako nije jasno zašto oni bar nisu poslali svoje zamjenike i kako nikog u Skupštini Međimurske županije (u protokolu je zapisan Mladen Novak) čiji je Vičević revni član nije zanimao događaj u Selnici, a radi se, ako je svima njima novac svetinja, skoro 1,5 milijuna kuna. 

Srpaku poseban Ervinov poklon

U nastavku svojeg izlaganja Vičević je predstavio novi projekt ‘Pikač’, izgradnju Dječjeg vrtića, gostovanje opernog pjevača Armanda Puklavca, otvorenje Kapelice u Zebancu i zabranu održavanja rođendana u sada novoj dvorani Doma kulture. Potom je Vičević na binu pozvao središćanskog gradonačelnika Dražena Srpaka označivši ga kao najvećeg prijatelja Općine Selnica i svojeg podupiratelja, te ‘veze’ između lokalne i središnje vlasti.

U znak takve velike ljubavi iz interesa Vičević je Srpaku uručio Grb Općine Selnica, a Srpak je uzvratio kako mu je drago što može pomoći prvim susjedima. Riječ je dobila potom izaslanica ministrice kulture Vesna Pascutini Juraga, u naravi, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu, koja je pristojno i skromno izrekla nekoliko rečenica, te rekla kako Općina Selnica i nadalje može računati na resorno ministarstvo.

Među uzvanicima u prvom redu sjedili su predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel, školska ravnateljica Anica Rašperger i domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar koji je na kraju svečanosti blagoslovio novi Dom kulture kao i sve nazočne na događaju. Hrvatsku himnu Lijepa naša domovino, te nekoliko popijevki otjevala je Ženska vokalna skupina ‘Sveti Marko’ pod vodstvom Ivane Tkalec, a još su nastupile Selničke mažoretkinje, pod vodstvom Lare Šimić Podgorelec, i Tamburaški sastav KUD-a Selnica pod ravnanjem maestra Slavka Bregovića.

Nazočnost pripadnika Zrinske garde Čakovec, bila je kao i uvijek upečatljiva. Svečanost je završena prigodnim domjenkom u dvorištu Doma kulture koji je zatim utonuo u lijepu i toplu rujansku noć. Do nekog novog susreta i općinskog načelnika kao člana neke druge stranke, a koje, mnogi su procijenjivali po izboru i broju gostiju.  
Vičević je rekao kako još neko vrijeme prostorije u sklopu Doma kulture koristi Općinski sud Čakovec, za potrebe sređivanja ‘famozne izmjere’, a vjerojatno i Udruga umirovljenika, te Cvjećarnica Krznar, koja je jako lijepo uredila ulaz u svoje prostorije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije