najavljen i mjuzikl ‘Svetac svega svijeta’

FOTO Dobrotvornim koncertom za MURID u Župi sv. Antuna Padovanskog prikupljeno 11.100 kuna!

Fra Tomislav Božiček i Silvija Pucko izvijestili su kako je prikupljeno ukupno 11.100 kuna

U ponedjeljak, 23. rujna u dvorani pastoralnog centra župe sv. Antuna Padovanskoga održana je konferencija za medije na kojoj su glavnu riječ imali fra Tomislav Božiček, župnik župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec te Silvija Pucko, izvršna direktorica  Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

>>> FOTO Evelin Novak božanstvenim glasom na čakovečkom Jugu zapjevala za MURID

Zajedno su izvijestili o prikupljenim sredstvima prigodom dobrotvornog koncerta za MURID koji je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog održan 3. kolovoza ove godine. Osim toga, najavljen je i mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom ‘Svetac svega svijeta’ koji će u Centru za kulturu Čakovec biti upriličen u nedjelju, 29. rujna s početkom u 20 sati.

– Iznimno nam je drago što se šira zajednica uključuje u podršku MURID-u. Smatram da već širi krug ljudi zna da djelujemo uz 21 zaposlenika u iznajmljenom prostoru, gdje tjedno dolazi više od 140 pojedinaca, a sav trošak radimo za potrebe Udruge. Većinski dio pokrivamo upravo zahvaljujući zajednici koja brine, rekla je Pucko i dodala kako je župa sv. Antuna Padovanskog prva župa koja je podržala Udrugu.

Humanitarnim je koncertom prikupljeno 11 tisuća i 100 kuna, dok je donacijom uplaćeno i dodatnih tisuću kuna. Sva financijska sredstva utrošit će se u redovite troškove djelovanja MURID-a, koji mjesečno prelaze brojku od 100 tisuća kuna.

– Jasno je zašto nam je ovakav prilog vrlo vrijedan, stoga zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos, a također fra Tomislavu koji je organizirao dobrotvoran koncert i predivno nas iznenadio, dodala je.

O mjuziklu ‘Svetac svega svijeta’, koji je do sada nastupio u svim većim gradovima Lijepe Naše, ali i inozemstva, pričao je župnik uz naglasak na dobrotvorni karakter događaja.

– Mi smo župa posvećena sv. Antonu Padovanskom, stoga je ovo iznimna prilika da bismo pjesmom i dramskom izvedbom vidjeli i upoznali život mladog Fernanda, koji kasnije postaje Antun Padovanski. Mjuzikl ‘Svetac svega svijeta’ donosi glazbeno-scensko osvježenje, duhovnog je karaktera te širi poruku ljubavi namijenjenu svima, ispričao je župnik.

U umjetničkom ostvarenju kakav je mjuzikl o svetom Antunu, gdje se ujedinjuje pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna odvesti će vas u sasvim jednu novu perspektivu priče koja je toliko puta ispričana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

– Mjuzikl odgovara na pitanje tko je bio sv. Antun prije no što je postao svetac i koji su sve izazovi stavljeni pred njega kao mladića koji je vrlo rano iskazao svoju adoraciju prema Bogu. Također, odgovara na pitanje i tko je u toj priči bila Amalija te brojna druga. Svaki čovjek je jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove, upravo je to poruka ovoga djela, nastavio je župnik te pozvao sve zainteresirane da se nazoče dobrotvornom događaju.

Mjuzikl je pod visokim pokroviteljstvom Grada Čakovca, a sva prikupljena sredstva od prodaja ulaznica namijenjena su za misije i misionare u Peruu. Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec i župnih ureda sv. Antuna Padovanskog i sv. Nikole biskupa u uredovno vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije