DRŽAVNO PRVENSTVO

KAKAV USPJEH Međimurje ima viceprvaka Hrvatske u oranju – to je Fran Andrej Jalušić!

U vrlo jakoj konkurenciji Fran Andrej Jalušić na državnom je natjecanju osvojio odlično drugo mjesto

Župan Sisaško – moslavačke županije Ivo Žinić je, kao predsjednik Organizacijskog odbora, u subotu, 21. rujna 2019. godine, svečano otvorio 17. državno natjecanje u oranju i 8. natjecanje u oranju konjima, koje je održano na poljoprivrednoj površini Bečko zvono u Općini Sunja. Natjecanja koje je i ovaj put održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon otvorenja župan je sa suradnicima obišao i štandove koji su bili postavljeni kod samog polja na kojem je natjecanje provedeno. Nakon višesatnog zahtjevnog natjecanja pobjednici po kategorijama su bili Miroslav Bartolović iz Požeško-slavonske županije u kategoriji “Plugovi ravnjaci”, Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije u kategoriji “Plugovi premetnjaci”, dok je u kategoriji “Oranje konjima” najbolji bio Jure Capan iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tamo je i Međimurska županija imala svoje predstavnike. Pravo sudjelovanja na državnom natjecanju imali su pobjednici županijskog. U Međimurju je Fran Andrej Jalušić bio najbolji u kategoriji plugova ravnjaka, dok je Stjepan Pokrivač pobijedio sa plugom premetnjakom.

U vrlo jakoj konkurenciji Fran Andrej Jalušić na državnom je natjecanju osvojio odlično drugo mjesto i tako mu je za dlaku izmaklo Svjetsko natjecanje koje će se održati u Rusiji. No, bez obzira biti vicepravk Hrvatske u oranju već je veliki uspjeh. Pokrivač je u svojoj kategoriji osvojio solidno 13. mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije