ŠESTI SAJAM MEĐIMURSKE POLICIJE

POLICIJSKI PREVENTIVCI ‘Bolje spriječiti nego liječiti’ – to će dokazati na čakovečkom Sajmu sigurnosti

Organizacija je u njihovim rukama: predstavljamo policijske službenike koji su zaslužni za održavanje jedinstvenog Sajma sigurnosti i prevencije

Od početne zamisli 2013. godine i uz svega nekoliko izlagača i sudionika, složan tim policijskih službenika Policijske uprave međimurske svoj je ‘Sajam sigurnosti i prevencije’, uz podršku Međimurske Županije i Grada Čakovca, podigao na zaista zavidnu razinu.

Po uzoru na kolege iz Njemačke, odlučili su pokrenuti hvalevrijednu inicijativu, događaj koji na jednom mjestu okuplja brojne snage iz sfere sigurnosti, koje djeluju na ovom području i brinu za opću dobrobit građana.

Rezultat je danas jedinstven sajam u Republici Hrvatskoj i jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u godini po pitanju prevencije ‘Sajam sigurnosti i prevencije’, koji se ove godine održava u utorak, 24. rujna na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Mladost gdje će se predstaviti čak 50 izlagača i više od 100 policijskih službenika. 

Sajam je međunarodnog karaktera pa se tako službenicima Ravnateljstva policije MUP-a, Policijske uprave varaždinske, koprivničko-križevačke, osječko-baranjske i zagrebačke pridružuju policijski službenici iz Mađarske i Slovenije. Svečani program otvaranja započinje u 11 sati u velikoj dvorani Srednje škole Čakovec, dok je ulaz na sajam za sve posjetitelje besplatan. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, a zatvaraju se u 16 sati.

Iza tromjesečnog planiranja stoji izuzetno složan tim policijskih službenika

Zahvaljujući inovativnosti njezinih policijskih službenika, Policijska uprava međimurska glasi kao jedna od najuspješnijih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj na provođenju preventivnih programa, projekata, akcija i aktivnosti.

Pripreme za Sajam sigurnosti i prevencije započinju već po završetku posljednjeg događaja, no iza aktivnog tromjesečnog planiranja i realizacije stoji vrlo složan, kreativan i radišan tim na čelu s voditeljom Službe kriminalističke policije Danijelom Mikulićem.

Uz njegovo vodstvo, organizaciju potpisuju policijski službenici za nadzor, planiranje – za prevenciju Marina Matulic-Horvat i Branko Jakupak, policijska službenica za nadzor i potporu – tehničar Damira Bajkovec, dugogodišnja suradnica na projektu – policijska službenica postaje Mursko Središće Marina Soldat, policijska službenica za odnose s javnošću Danijela Turk te glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

Atraktivan program i bogat sadržaj za sve slojeve društvene zajednice

Zajedničkim su snagama zaslužni za cjelokupnu organizaciju bogatog sadržaja ovogodišnjeg Sajma koji između ostalog uključuje program Svečane akademije povodom otvorenja, zatim niz atraktivnih pokaznih vježbi, predstavljanje različitih preventivnih metoda zaštite i drugih aktivnosti, upoznavanje posjetitelja s radom brojnih službi, edukativne radionice i podjelu besplatnih promotivnih materijala.

Za najmlađe posjetitelje organizirali su velik broj atraktivnih i edukativnih radionica, kao što su mobilni poligon ‘Sigurno u prometu’, kojeg provodi Jumicar u suradnji s prometnom policijom, a svojim aktivnostima i simulatorima sudara te prevrtanja predstavit će se HAK, čiji će djelatnici uz filmsku projekciju održati predavanje o uzrocima i posljedicama prometnih nesreća. 

U sklopu Sajma predviđeno je i provođenje jedinstvenog projekta prevencije i osvještavanja mladih o sigurnosti u prometu ‘Sigurna vozačka dozvola’, koji je namijenjen učenicima maturantskih razreda iz svih srednjih škola s područja Međimurske županije. Provodi se kroz zabavne sadržaje i tematski zanimljivu edukaciju koja će biti okrunjena glavnom nagradom – besplatnom vozačkom dozvolom!

Također, predviđene su i mnogobrojne radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce, kako bi se i školarci upoznali sa širokim spektrom preventivnih aktivnosti koje provodi policija i drugi subjekti u društvu zaduženi za zaštitu i sigurnost građana.

U realizaciji projekta u potpunosti su podržani od strane brojnih srodnih službi

I ove godine javnosti će se predstaviti Javna vatrogasna postrojba iz Čakovca, Hrvatska gorska služba spašavanja i Crveni križ, dok će poslove i preventivne aktivnosti policije predstaviti policijski službenici, predstavnici policijskih uprava koje se pridružuju sajmu. Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja
‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba prezentirat će razne forenzičke metode i sredstva za
pronalazak, izuzimanje i vještačenje tragova s mjesta događaja. 

Izuzetno zahtjevne pokazne vježbe spašavanja ozlijeđenih osoba prikazat će pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, a svakako, među najatraktivnije događaje ubraja se i dolazak službenog helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova. ‘Sajam sigurnosti i prevencije’ će svojom nazočnošću podržati i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

– Ovom prilikom pozivamo sve žitelje Međimurske županije, a i šire, da
posjete ‘Sajam sigurnosti i prevencije 2019.’ te svojim aktivnim sudjelovanjem
prepoznaju značaj prevencije u suzbijanju svih oblika nedopuštenih ponašanja, poručuju iz organizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije