MEĐIMURSKA GASTRONOMIJA

TRADICIJA Knjiga ‘Mirisi i okusi međimurskog zavičaja u iseljeništvu’ predstavljena u Lendavi

Predstavljanje knjige 19. rujna u sklopu 'Tjedena hrvatske kulture u Lendavi' organiziralo je Hrvatsko kulturno društvo Pomurje iz Lendave.

Knjiga ‘Mirisi i okusi međimurskog zavičaja u iseljeništvu’ rezultat je višegodišnjeg znanstvenog rada, dr.sc. Rebeke Mesarić Žabčić i dr.sc. Sonje Tošić Grlač. Rebeka je znanstvena savjetnica, zaposlena u Institutu za migracije i narodnosti,Sonja je  pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije.

Knjiga je izdana u 300 primjeraka u prvom dijelu donosi podatke o iseljavanju iz Međimurja i migracijama  potom slijede prikupljeni recepti međimurske kuhinje i na kraju rječnik međimurske kuhinje.

Predstavljanje knjige 19. rujna u sklopu ‘Tjedena hrvatske kulture u Lendavi’ organiziralo je Hrvatsko kulturno društvo Pomurje iz Lendave.

Sama književna večer održana je u Knjižnici Lendava, knjiga je predstavljena kroz razgovor autorice Sonje Tošić Grlač i članica HKD Pomurje Renate Lugomer Pohajda te Andreje Magyar, umjetnički program su oplemenili Tamburaši HKD Pomurje uz solisticu Jasnu Vuradin Popović. Program predstavljanja knjige je vodio Sebastijan Časar bibliotekar Knjižnice Lendava.

Autorici se na kraju za dolazak u Lendavu i sudjelovanje u Tjednu hrvatske kulture zahvalio Đanino Kutnjak predsjednik HKD Pomurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije