EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

BROJNE AKTIVNOSTI KUU ‘Florijan Andrašec’ organizira Tjedan kretanja u Dekanovcu

Nastoji se ljude svih uzrasta odmaknuti od televizije i mobilnih uređaja, te potaknuti na druženje i boravak u prirodi

KUU “Florijan Andrašec” Dekanovec i ove godine organizira Tjedan kretanja u Dekanovcu u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti što ga provodi ZZJZ MŽ. Tjedan kretanja u Dekanovcu održavat će od 23. do 29. rujna 2019. godine.

Suradnici u provedbi bit će Područna škola Florijana Andrašeca  Dekanovec i NK Mladost, uz svesrdnu pomoć Općine Dekanovec. Cilj je da potaknuti mještane na kretanje i tjelesnu aktivnost. Nastoji se ljude svih uzrasta odmaknuti od televizije i mobilnih uređaja, te potaknuti na druženje i boravak u prirodi. 

Prošlogodišnji Tjedan kretanja uspješno je proveden i neprocjenjivo je bilo vidjeti osmijehe na licima djece, ali i starijih, što možete vidjeti na prošlogodišnjim fotografijama.

Pozivaju se svi mještani svih uzrasta (a dobrodošli su i gosti iz susjednih mjesta) da se pridruže nekoj od sljedećih aktivnosti sportskog karaktera: 

⦁ PONEDJELJAK (23.09.) – Tjelesni s učenicima u dvorištu Područne škole Florijana Andrašeca Dekanovec, početak u 18:00 sati.
⦁ UTORAK (24.09.) – Sport za sve na sportskom centru Mladost Dekanovec (rukometno-košarkaško igralište), početak u 18:00 sati. Sportovi koje  će sudionici moći birati za izvođenje su: rukomet, košarka, odbojka, tenis i badminton. 
⦁ SRIJEDA (25.09.) – Nordijsko hodanje do rijeke Mure. Okupljanje je ispred Doma kulture Dekanovec, a polazak u 17:00 sati.
⦁ ČETVRTAK (26.09.) – Folklorne koreografije u sportskom parku Mladost Dekanovec, početak u 18:00 sati.
⦁ PETAK (27.09.) – Trening s igračima NK Mladost Dekanovec na nogometnom igralištu, s početkom u 18:30 sati. Prema prošlogodišnjem iskustvu, najbolja i najposjećenija aktivnost svih sudionika.
⦁ SUBOTA (28.09.) – Članice Udruge učit će sudionike ovogodišnjoj plesnoj koreografiji obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a nakon toga nastavit će se ples u slobodnom ritmu. Plesat će se u sportskom parku Mladost Dekanovec, a početak je u 17:00 sati.
⦁ NEDJELJA (29.09.) – Biciklijada do rijeke Mure. Okupljanje je ispred Doma kulture, a polazak je u 14:00 sati. Kod rijeke Mure bit će odmor i okrijepa. 

U slučaju lošeg vremena, sportske aktivnosti će se održati u Domu kulture Dekanovec.
Preporuka svim sudionicima je da sa sobom svakodnevno ponesu bočicu vode, reflektirajuće prsluke, štapove i sl. – Dođite da zajedno u dobrom društvu usvojimo zdrave navike. Očekujemo vas! – njihova je poruka.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije