DRUŠTVO NAŠA DJECA KOTORIBA

OPĆINSKO PRIZNANJE Povelja za 40 godina osnutka i aktivnog postojanja

Udruga Društvo Naša djeca Kotoriba postoji uspješno već 40 godina. Općina Kotoriba ih je povodom Dana Kotoribe 2019. glede toga nagradila Poveljom.

Općina Kotoriba, uz redovite nagrade najzaslužnijim pojedincima, ustanovama i udrugama, nagrađuje i one udruge koje obilježavanju jubilarne, ‘okrugle’ godine osnutka i rada. U red takvih dobitnika ove godine spada Društvo Naša djeca Kotoriba za 40 godina osnutka i aktivnog djelovanja.

U obrazloženju dodjele  nagrade za jubilej stoji: ‘DND Kotoriba je 1979. godine osnovano je s ciljem  promocije i zagovaranja dječjih prava te kao podrška djeci i roditeljima, u razvoju i odgoju djece. Kroz tih 40-tak godina organizirano je mnoštvo dječjih aktivnosti, sportskog, literarnog, glumačkog i glazbenog karaktera.

Raznim radionicama i manifestacijama ukazuje se na važnost dječjeg osmjeha te važnost uključenosti djeteta u razne aktivnosti u slobodno vrijeme. Udruga DND u današnje vrijeme ima niz aktivnosti kroz cijelu godinu, vrlo rado sudjeluje u svim manifestacijama koje su u organizaciji Općine Kotoriba, uključuje se u akcije humanitarnog karaktera, uspješno surađuje sa Osnovnom školom Joža Horvat Kotoriba, Dječjim vrtićom Kotoriba, Knjižnicom i čitaonicom Kotoriba te Udrugom Mažoretkinje Kotoribe.

Cilj im je okupiti što veći broj članova i volontera, kako bi osvijestili roditelje i mlade na važnost druženja sa djecom u slobodno vrijeme, kako bi ukazali na važnost volonterskog rada za dobrobit zajednice, a najprije za dobrobit  djece. Kroz udrugu se svih tih godina izmijenio veliki broj članova i volontera, bez kojih tako dugo udruga ne bi mogla egzistirati i uspješno provoditi zadane aktivnosti’, stoji u obrazloženju, a njihovo aktualno vodstvo ističe: – Ovim putem im se od srca zahvaljujemo!

Nagradu je na svečanoj sjednici OV-a Kotoribe primila aktualna predsjednica Jelena Ujlaki. Uručili su joj općinski načelnik Ljubomir Grgec i predsjednik OV-a Stanko Vugrinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije