54. Dječje Vinkovačke jeseni

FOTO KUU Zvon Mala Subotica predstavljao Međimurje na Dječjim Vinkovačkim jesenima

Mali folkloraši KUU Zvon iz Male Subotice uz pratnju tamburaša bili su dio velike folklorne priče u Vinkovcima kao predstavnici Međimurske županije

U nedjelju,15. rujna 2019. je ulicama i trgovima Vinkovaca, od gradske tržnice do velikog šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, u pjesmi i plesu prošlo je oko 2500 najmlađih članova iz 62 KUD-a i folklorne skupine iz cijele Hrvatske te BiH i Srbije, prikazavši običaje i pjesme kraja iz kojeg dolaze.

Mali folkloraši KUU Zvon iz Male Subotice uz pratnju tamburaša bili su dio velike folklorne priče kao predstavnici Međimurske županije. Veseli i ozarenih lica krenuli su put Vinkovaca u 2 sata poslije ponoći. Premda umorni od noćne vožnje,  svojim su nastupima u mimohodu i na pozornici izmamili osmijehe i ogromne aplauze okupljenih gledatelja.

Predstavili su se plesom, spletom međimurskih pjesama i plesova. Izveli su koreografiju pod nazivom ”Sejala je baba lena”.  Folkloraše je pripremala Marija Jelenić, a tamburaše Antun Hadeljan. Malim folklorašima u mimohodu potpora i pratnja bile su voditeljica Marija Jelenić i iskusna folklorašica Barbara Križaić

Dječje Vinkovačke jeseni održane su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Sama predsjednica pratila je mimohod i uživala u predstavljanju svih skupina uključujući i naših malih folkloraša. Neki su se uspjeli fotografirati s njom, a svi su pozirali s poznatim književnikom Mladenom Kušecom.

Naporno putovanje svima će ostat u lijepom sjećanju. Članovi KUU Zvon zahvaljuju KUD-u Tomislav iz Županje na gostoprimstvu, ZKUU Međimurske županije na sufinanciranju prijevoza ove smotre te roditeljima na odricanju i pomaganju u odgajanju mladih naraštaja plesača i svirača. Ponosno su predstavljali naše Međimurje i nastavljaju očuvanje međimurskih pjesama i plesova te cjelokupne narodne baštine, na ponos svih nas. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije