50 GODINA PROVOĐENJA AKCIJE

FOTO Na Trgu Republike u Čakovcu 270 prvašića osnovnih škola učilo o sigurnosti u prometu

Čakovečki prvašići učili su o važnosti poštivanja prometnih pravila, a dobili reflektirajuće prsluke, torbe, narukvice, kabanice...

Auto klub Čakovec, PU Međimurska te Savjet za sigurnost prometa županije Međimurske tradicionalno su obilježili početak nove školske godine prometno – edukativnom akcijom “Sigurno u školu s HAK-om” koja je održana u ponedjeljak, 16. rujna na Trgu republike u Čakovcu. Time su obilježili i 50 godina provođenja ove akcije.

S ciljem podučavanja učenika prvih razreda osnovnih škola o sigurnom kretanju na putu do škole, akcijom je obuhvaćeno 270 učenika gradskih osnovnih škola. Naročita pozornost usmjerena je na obuku prijelaza preko pješačkih prijelaza i semafora, označavanje pješaka u prometu, pješački otok, nogostupi i slično.

Svi učenici koji su sudjelovali u današnjoj akciji kući su ponijeli promotivne materijale koji će im pomoći pri boljoj vidljivosti tijekom sudjelovanja u prometu, odnosno osigurani su im reflektirajući prsluci, torbe, narukvice, kabanice i slično. 

– Osim što sudionici prolaze prilagođenim poligonom, za njih smo pripremili i prezentaciju rada Mobilnog preventivnog centra policije, kako bi se bolje upoznali s našim aktivnostima. Već dugi niz godina provodimo takve preventivne akcije u dječjim vrtićima, kao i osnovnim i srednjim školama te je u tom periodu vidljiv značajan pomak. 

Djeca ne stradavaju u ulozi pješaka ili biciklista, već je problem u prometnim nesrećama, stoga šaljemo poruku roditeljima, bakama i svima koji prevoze djecu, da ih uvijek osiguraju u odgovarajućim sjedalicama i vežu sigurnosnim pojasevima, rekla je Alenka Hošnjak, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Međimurske.

Isto tako, ovaj događaj bio je odlična prilika za izradu zajedničke fotografije namijenjene za projekt Edward, povodom Europskog dana bez poginulih u prometu, u koji se PU Međimurska uključuje svake godine.

U službenom su programu nastupili učenici Osnovne škole Podturen, a sudionicima akcije se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, tajnica Autokluba Čakovec Darinka Tompoš te policijska službenica i voditeljica aktivnosti Irena Branović.

Provođenje ovogodišnje preventivne akcija “Sigurno u školu s HAK-om” pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije