DANI KOTORIBE

VIDEO I FOTO Završili Dani Kotoribe: Kulturni sadržaji mamac dolaska mnoštva ljudi

Prijepodne je održana koncelebrirana sveta misa i mjesno proštenje, a poslijepodne je odisalo kulturnim sadržajima. Nenametljivo je s općinskim čelništvom i čelništvom međimurskog SDP-a sjedio i predsjednički kandidat Zoran Milanović

Otvarajući popodnevnu priredbu, a kao završnicu Dana Kotoribe 2019., općinski načelnik Ljubomir Grgec nije mogao odoljeti, i to s pravom, da se ne pohvali postignućima Općine u minulih 365 dana.

Zahvalnost za to duguje ljudima koji upravljaju općinskim novcem kreirajući općinsku politiku, realizirajući planove koji Kotoribu dižu u vrh vodećih u RH po potrošenim europskim sredstvima, a zahvalio se i svim žiteljima Kotoribe koji ‘dišu kao jedan’ kada je u pitanju kotoripsko sutra.

>> Završili Dani Kotoribe: Kulturni sadržaji mamac dolaska mnoštva ljudi

Toga popodneva na prostorima i u prostorima OŠ Jože Horvata je bilo isto tako živo kao i u subotu. Ovoga puta su mamac dolaska mnoštva bili kulturni sadržaji, a moramo istaknuti i izložbu malih životinja koju je pod jednim malim šatorom postavila udruga Međimurska lastavica Donja Dubrava. U školskoj zgradi su bile postavljene dvije izložbe – izložba fotografija ‘Kotoriba kroz povijest’ te izložba fotografija Bijela roda u fokusu Međimuraca, dok je Zavičajna zbirka Stari farof ovoga puta bila obogaćena novim rukotvorinama i običajima Društva žena Kotoribe.

Kroz kolažni kulturno-umjetnički program su prošli članovi KUD Kotoriba, svi uzrasti Mažoretkinja Kotoribe, a nastupila je Limena glazba Općine Kotoriba. Priredbu je vodila Diana Šarek, koja je nakon dugi niz godina u tome naslijedila Alena Fuša, ‘alfu i omegu’ voditeljskog posla.

Pozornica je iskorištena za proglašenje najboljih fotografija na temu bijele rode. Najbolje fotografije su snimili Nikola Tomašić iz Dragoslavec Sela, Silvio Benč iz Preloga i Marko Kedmenec iz Kotoribe. Pritom je prigodno slovo održao Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode ‘Međimurska priroda’. On je uz pomoć načelnika Grgeca predao nagrade najboljima, a nagrađeni su i ostali sudionici u natječaja.

Proglašeni su i najbolji u sportskim susretima među udrugama, održanim prošle subote, a tu su plakete po rangu dobili: KK Kotoriba, MNK Kotoriba 75 i KUD Kotoriba. Nagrade su uručili predstavnicima natjecatelja načelnik Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

Do početka nastupa grupe Dobre vibracije zabavljali su nas tamburaši KUD-a Kotoriba, a zavjesa je na ovogodišnju proslavu općinskih dana pala uz taktove Dobrih vibracija. Ovogodišnji Dani Kotoribe iznjedrili su za korak ljepšu i bogatiju Kotoribu te pokazali kako su općinske udruge njihovo još veće bogatstvo.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije