SVAKA IM ČAST

‘RASTURILI’ U ZAGREBU Ekipa iz Međimurja najbolja na Red Bull Soapbox utrci!

Jamaica Bob Team koji čine Robert Rajf, Mario Rajf, Goran Čanadi, Dubravko Latin i Mario Đorđević je 350 metara prošao za 36,2 sekundi i osvojio prvo mjesto

Red Bull Soapbox utrka u Zagrebu uzburkala je atmosferu i probudila natjecateljski duh 55 ekipa, koliko ih se nadmetalo za titulu najbržeg i najotkačenijeg tima na Red Bull Soapbox stazi dugačkoj 350 metara, a priznanje najboljeg dobila je ekipa Jamaica Bob Team s ostvarenih 161 bodova.

Ekipu čine Međimurci Robert Rajf, Mario Rajf, Goran Čanadi, Dubravko Latin i Mario Đorđević, a podršku su imali i od navijačica, Jelene Barić Rajf i Kristine Posavec

Oni su 350 metara prošli za 36,2 sekundi, a u prosjeku je to bila brzina od 32 km/h. 

– Mi smo mlada ekipa iz Međimurja koja je međusobno povezana srodstvom, prijateljstvom i zajedničkim interesima. Više manje svi smo isli u tehničku školu i poslije na Fakultet strojarstva. Na Red Bull Soapboxu Zagreb sudjelovali smo već i 2011. godine i kad smo saznali da se to ponavlja, bilo je odmah jasno da se stara ekipa opet sastaje. Ludi smo kao i prije, no sad, osam godina kasnije imamo puno više iskustva pa se nadamo da će nam ovog puta vozilo stići u jednom komadu u cilj – rekli su dečki uoči utrke, a vozilo ne samo da im je stiglo u cilj, već su osvojili i prvo mjesto.

Foto: Tomislav Može

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića bio je ispunjen obožavateljima utrke pogonjene gravitacijom koji su uživali u spektaklu i pogledu na stazu koja se protezala od Kazališta Komedija do Manduševca, a s koje su natjecatelji pokazali profesionalnost, kreativnost i otkačenost. Pored timova na vijugavoj stazi našli su se i Iva Šulentić, Mario Petreković te Ivica Blažičko koji su predvodili 129. svjetsko izdanje Red Bull Soapbox utrke.

Utrku su začinili i spektakularni nastupi Senada Grošića, BMX vozača koji je u bogatoj karijeri nanizao mnoge uspjehe kao i Mikea Jensena, dvostrukog svjetskog prvaka u Stunt Ridingu. Uzavrelu atmosferu dodatno je zagrijao i Damir Kedžo svojim nastupom.

Zagreb je bio jedna od 52 zemlje u kojima se kroz devetnaest godina održala Red Bull Soapbox utrka. Ekipa Jamaica Bob Team osvojila je publiku i žiri te svojim spustom ostvarila najveći broj bodova.

Ulogu žirija imali su Maja Šuput Tatarinov, Miroslav Zrnčević Mrgud, Martin Sinković, Damir Kedžo i Petar Bruno Basić – svi su imali težak zadatak – izabrati najkreativniju jurilicu i ocijeniti najbolju izvedbu na startu. Odličan nastup ostvarili su stopala, sirene, komunalci, dinosaur, vatrogasci i mnogi drugi koji su svojim nastupima zabavili gledatelje i obojili centar Zagreba priredbom kakva dugo nije viđena.

Drugo mjesto zauzeli su NASA 2: Tokyo Drift te osvojili timsko putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok su nam trećem mjestu zasjali Barakuda Racing te odlaze na nezaboravno iskustvo na Red Bull Cliff Diving u Mostaru.

Ovaj otkačeni spust samo je novi nastavak priče koja je počela 2000. godine u Bruxellesu, kada se prva jurilica spustila šarenom stazom. Red Bull Soapbox održao je svoju čuvenu utrku u preko 52 grada širom svijeta, a Zagreb je tu privilegiju dobio po treći put, što su timovi iskoristili radeći svoja vozila u garažama, bez motora i akumulatora – oružje su im bili samo gravitacija, ljudska snaga i otkačenost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije