NAJSIGURNIJE IGRAČKE ZA DJECU

PRESLATKI SU Heklanci koje izrađuje Marijeta Ladić Ciceli iz Nedelišća osvojit će vas na prvu

Ponovno smo posjetili Heklani kutak, šareno carstvo unikatnih heklanih igračaka za djecu koje izrađuje Marijeta Ladić Ciceli iz Nedelišća, čije su ruke i ovih dana pune.

Između kukičanja za svoje dvije djevojčice Lorenu i Doris te ispunjavanja mnogobrojnih narudžbi koje pristižu iz svih krajeva Hrvatske, Marijeta je čitateljima portala eMedjimurje.hr odlučila pokloniti dvije heklane igračke srednje veličine!

Nagradnu igru uskoro ćemo objaviti na Facebook stranici portala, stoga nas pozorno pratite jer nagrade su zaista vrijedne! 

Tražeći sigurne igračke za djecu, shvatila je da će joj potragu olakšati izradi li ih vlastitim rukama

Naime, uz veliku dozu ljubavi i pažnje, u svaku heklanu dječju igračku srednje veličine uloženo je i desetak sati truda. Marijeti to nije problem jer, kako kaže, dječji osmijeh i sigurnost nema cijenu. 

Usavršavanjem ove skoro zaboravljene vještine osmislila je moderan proizvod zanimljivog izgleda koji već na prvi pogled osvaja malena i velika srca. Osim što je dizajn svakog modela igračke kreativno i pažljivo promišljen, krajnji produkt je siguran i potpuno prilagođen djeci. 

– S obzirom na to da sam počela heklati upravo zbog svojih djevojčica i njihove sigurnosti tijekom igre, pri izradi svih predmeta još uvijek koristim pamučan konac, vunu iz ekološke proizvodnje i isključivo antialergijske materijale. Svi su predmeti prilagođeni pranju u perilici rublja, što ih čini puno lakšima za održavanje, ispričala je Marijeta.

U njenoj je mašti nastala i maskota EU projekta ‘Ne dvoji nego smeće odvoji’

Brojni sati heklanja uloženi su i u veće angažmane na kojima je radila u proteklih godinu dana, a posebno izdvaja rad na Alienu Smećku, maskoti za EU projekt informiranja i izobrazbe ‘Ne dvoji nego smeće odvoji’.

– Dizajn maskote osmislila sam u kratkom roku, no s obzirom na to da je projekt iziskivao 35 igračaka, izrada je bila puno zahtjevnija. Naravno, sav trud se isplatio kad sam čula da je svakom vrtiću, iz mjesta koje sudjeluje u projektu, poklonjen jedan Alien smećko uz kojeg su se održavala predavanja. Neizmjerna je sreća čuti da su djeca uz interakciju s heklanom maskotom lakše usvojila ‘gradivo’, rekla je naša sugovornica.

Ljubav prema heklanju raste svakim pozitivnim komentarom i reakcijom zadovoljnih klijenata, mama i mališana, a ideja za proširenjem ne manjka. Osim igračaka, Marijeta izrađuje i heklane kape, kaputiće, cipele, ukrasne trake za kosu, vezice za dudu, visilice za dječje krevetiće i slično. Više Marijetinih rukotvorina pogledajte u nastavku i ne zaboravite sudjelovati u nagradnoj igri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije